Jip Welkers, Werken na het traineeship – Vitens

0
Leestijd: 2 minuten

Vitens
Voldoende beschikbare en schone bronnen is één van de strategische pijlers van Vitens. Om meer grip te krijgen op onze bronnen, heb ik in mijn traineeship gewerkt aan een trendanalyse van onze meer dan 100 waterwinlocaties. Welke vervuiling komt er in de komende 10 jaar op ons af? Hebben we genoeg flexibiliteit ingebouwd in de infrastructuur om mee te kunnen komen met een veranderende omgeving, wat is de vraag en het aanbod? Op dit vlak is het soms pionieren en soms ligt er al 100 jaar aan data. Genoeg uitdaging dus!

Mijn baan na het traineeship
De bestaande kennis verbinden met nieuwe innovatierichtingen is een uitdaging waarin ik heb samengewerkt met omgevingsmanagers, beleidsmedewerkers en een programmamanager. De kennis is uiteenlopend en je moet in korte tijd kunnen meedraaien in het team. Daarom is het belangrijk om veel nieuwe kennis tot je te kunnen nemen en die snel in de praktijk te kunnen brengen. Dit is maar één voorbeeld van een traineeopdracht en er zijn nog zo veel meer rollen en opgaven die je kunt aangrijpen als trainee.

Inmiddels werk ik anderhalf jaar op de afdeling Business Development, waar ik me bezighoud met de thema’s duurzame leefomgeving en de bodem. Kenmerkend voor het team Business Development is de wisselwerking met de buitenwereld, waarbij de versterking en versnelling met externe partijen het succes maakt. Een voorbeeld is de strategische alliantie met Rabobank en a.s.r., de Bodemcoalitie, waarin ik Vitens vertegenwoordig. Met deze coalitie werken we toe naar een integraal bodemindex. Daarnaast ben ik ook projectleider van het innovatieproject Waterlandschap met Eeuwige Toekomst (WET). Dit project draagt bij aan visievorming over de rol van Vitens in Nederland en het ideale waterwinlandschap. Dit project heb ik geïnitieerd en ontwikkeld over verschillende afdelingen heen. Dit zijn slechts twee projecten uit mijn brede projectenportfolio waarmee ik vernieuwing binnen Vitens aanjaag.

Het traineeship is veelzijdig, een snelkookpan wat betreft je eigen ontwikkeling en een perfect opstapje naar een carrière binnen Vitens. Durf jij het aan?

Jip Welkers
Oud trainee, huidig Business Developer

Het traineeship bij Vitens
Deel dit bericht

Comments are closed.