De onboardingsbootcamp @ ING – Young Colfield

0
Leestijd: 2 minuten

Als IT Top Engineer trainee wordt er veel aandacht besteed aan je ontwikkeling. Zowel bij Young Colfield als bij ING. Deze week vertelt trainee Joren over zijn eerste maanden bij ING en hoe de interne onboardingsbootcamp hem is bevallen! Nieuwsgierig? Lees de blog!

Bij een groot bedrijf als ING werken is niet altijd even makkelijk! Ook al werkt een bedrijf volgens de “agile” methodologie, waarbij bureaucratie en “red tape” zo veel mogelijk uit de weg wordt gegaan, is het onvermijdbaar dat je door de grootte van ING soms overspoeld wordt met informatie. Waar in het begin de naam van je eigen squad, tribe en area al moeilijk te onthouden en snappen blijkt, wordt het al helemaal een uitdaging om ook het globale beeld van het gehele bedrijf helder te hebben!

Zelf begon ik vrij ambitieus en misplaatst optimistisch met het idee dat ik dit wel kon absorberen als een spons, en vervolgens ook begrijpen. Echter was de uitdaging binnen mijn team al meer dan groot genoeg de eerste maanden, dus besloot ik lekker in mijn team-bubbel te blijven voor de eerste periode. Af en toe hoor je dan wat kreten en termen die langzaam heel vaag een plekje krijgen in je beeld van het bedrijf, maar als iemand je vraagt wat zo’n ander team precies doet of wat hun doel is binnen ING? Eerlijk waar, geen idee!

In November, na 2,5 maand (in mijn geval 4,5) werken bij ING, begint dan ineens de onboardingsbootcamp. Je zou denken, onboarding doe je meteen als je begint. Meestal wel, maar hier was het echter heel fijn dat het pas na wat tijd bij ING gebeurt. Inmiddels begrijp je de strekking en de omvang van je eigen team, misschien zelfs het doel en wat jij zelf betekent voor ING. Je hebt inmiddels ook al een kleine vocabulaire opgebouwd dat buiten je team betekenis heeft. Tijdens de onboardingsbootcamp krijg je alle kanten van de technische sector van ING te zien, en dan valt eindelijk alles een beetje op z’n plek!

De thema’s waren vrij divers. Aan de ene kant leerde we de API suite kennen, het team dat zich bezig houdt met gebruiksvriendelijke API’s voor ING en zelfs externe ontwikkelaars. Aan de andere kant ontmoet je de Risk afdelingen die proberen bewustzijn te verspreiden over hoe je dat soort dingen veilig kan maken. Niet alleen dat, ze houden zich ook bezig met de risico’s die gepaard gaan met bepaalde toegangen die je geeft aan ontwikkelaars, klanten en het algemene publiek. Ook interessant zijn dan de partijen die zich vooral storten op het samenbrengen van deze afdelingen om te zorgen dat klanten 1 beeld en 1 ervaring meekrijgen van ING. En als laatste, natuurlijk de Agile Coach die het heeft over hoe deze werkwijze een plek heeft binnen ING als organisatie, maar ook binnen jouw eigen team.

Wat vooral mooi is om te zien, is hoe deze collega’s hun werk presenteren, hoe ze je meenemen in hun rol binnen ING en hoe jij kunt helpen en kan bijdragen. Je neemt dus echt wat mee terug naar je team na deze bootcamp.

Deze 3 dagen van presentaties en workshops vraagt behoorlijk wat energie, maar het heeft voor mij vooral mijn motivatie een boost gegeven voor de weken daarop, nu het duidelijker is wat mijn rol is binnen ING als organisatie, in plaats van alleen mijn rol binnen mijn eigen team!

Meld je aan voor het Traineeship
Deel dit bericht

Comments are closed.