En hoe was dat dan voor jou? | YSE

0
Leestijd: 3 minuten

Waarin lijken ze op elkaar? Ze zijn allebei ongeveer 1 meter 80 lang, houden niet echt van sporten en wel echt van eten, richten samen een kookclub op, hebben groene vingers, zaten in dezelfde trainingsgroep en talent area en werken bij YSE. 

Marlieke en Tessa zijn collega’s en, let’s be honest, vriendinnen bij YSE. Tessa is Business developer bij YSE en Marlieke is Projects Young Professional. Zij blikken terug op de afgelopen drie jaar bij YSE.

M> Oke, doe dan. Blik eens terug Tes.

T> Hahaha,  jij weet het altijd weer lekker te brengen. Maar oké. Als ik terugblik op de afgelopen drie jaar dan vind ik het dus bijzonder dat het tegelijk als een lange periode maar ook als een korte periode voelt.

M> Hoe komt dat?

T> Je maakt gewoon veel opdrachten en trainingen mee en daar leer je dan weer zo veel van. Als je alles zo achter elkaar zet dan heb ik wel het gevoel echt super veel geleerd te hebben. Over mezelf, over wat voor baan ik leuk vind, en wat voor mensen ik fijn vind – you name it. Daardoor voelt het als heel lang. Maar het is maar twee en een half jaar. Dat is echt zo voorbij. Heb jij dat niet dan?

M> Jawel, continu ontwikkelen stond centraal in afgelopen drie jaar. Er is niet één nulmeting vanaf waar je bekijkt wat je geleerd hebt, dat is een on-going proces. En zonder dat ik er écht bij stil sta heb ik in de afgelopen drie jaar ontzettend veel geleerd en is de tijd voorbij gevlogen.

T> Gek he, hoe snel dat dan gaat? En dan zit je ook zo snel aan het einde van je traineeship. Heb jij dan nu het gevoel ‘klaar’ te zijn?

M > Nee, dat niet zozeer. Elke opdracht biedt nieuwe uitdagingen en de gezelligheid en persoonlijke begeleiding bij YSE blijft super waardevol. Het lijkt me wel fijn om op een gegeven moment ergens langer dan, pak ‘m beet, negen maanden te werken. Ik zou graag meer expertise op willen gaan bouwen binnen één organisatie. Dat is wel echt een inzicht dat ik bij YSE heb opgedaan.

T> Ja, daar kan ik me wat bij voorstellen. Ik kan me ook goed voorstellen dat je op een gegeven moment verder wilt en denkt ‘ik heb genoeg geleerd over mezelf en verschillende organisaties gezien’. Ik denk dat iedereen die fase wel heeft bij YSE. Dan wil je door in een andere rol of omgeving.

M > Hoe was dat voor jou? Jij bent bij YSE gebleven en nu mag ik je mevrouw de Business developer noemen. Dat is nog wel in dezelfde omgeving én met dezelfde mensen.

T > Ja soms gewoon raar. Grappig genoeg voelt het wel als een ander bedrijf als je aan de andere kant van tafel zit. Nu ben ik meer de begeleider in plaats van degene die de opdracht uitvoert. Ik snap de young professionals wel heel goed vanuit mijn eigen ervaringen op opdracht. Tegelijkertijd snap ik nu beter hoe YSE als organisatie werkt en dat geeft mij soms meer een business houding richting de YSE-er. Het is wel eens lastig dat collega’s ook vrienden zijn geworden en dat ik daar dan toch ook zakelijke beslissingen voor moet nemen.

M >Ja, ik vind het ook wel eens gek. Dat we elkaar dagelijks spreken als vriendinnen maar het nu ook zo kan zijn dat jij voor mij opdrachten zoekt. Ik denk wel dat doordat je zelf YSE-er bent geweest jij je juist goed kunt verplaatsen in de trainees. Daardoor zie je zowel goed het belang voor de business als ook dat van de trainee.

T> Hahaha, nou ik ben blij dat het dus wel gewoon werkt. En dat past denk ik ook echt bij YSE – We hebben wel veel vertrouwen in elkaar en staan open voor allerlei nieuwe ervaringen.

M > Interessant is dat eigenlijk hé – hoe hetzelfde trainingsprogramma voor mensen zo anders kan zijn om te volgen en hoe anders het elke keer uitpakt. We zijn er allebei positief over maar uiteindelijk vinden we zo weer heel ander werk.

T > Ja! Hopelijk komt iedere YSE-er op een gegeven moment op het punt dat ‘ie beseft wat belangrijk is voor hem, wie hij is, hoe hij het fijnst functioneert. Je weet wel: het meest gelukkig is.

M > En ze leefden nog lang en gelukkig.

T > Amen.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeship? Bekijk hier de vacatures! 

Deel dit bericht

Comments are closed.