Waanzinnige beroepen – Ballenwasser

0
Leestijd: 2 minuten

Het ene beroep is altijd leuk en afwisselend, het andere beroep is saai en kleurloos. Om de leukste baantjes in de spotlight te zetten, zet Sollicitatieblog de waanzinnigste beroepen ter wereld op een rij. Elke week belichten wij één van jouw potentiële droombanen. Vandaag deel 15: de ballenwasser.

Grondig wassen

Als iets écht ontzettend stinkt, moet je het wassen. Dat geldt ook voor ballen, die uit de ballenbak welteverstaan. Ze worden er namelijk niet schoner op wanneer er non-stop kinderen mee spelen. Speeksel, braaksel, nagels en soms zelfs een vieze luier: na een hele dag is de ballenbak één groot zwembad van bacteriën.

Ouders zullen natuurlijk niet blij zijn wanneer hun kroost onder de troep de ballenbak uitkomt. Daarom wordt het speelparadijs meer dan eens schoongemaakt. Maar om de zoveel tijd is de bak toch echt toe aan een grondige reiniging. Op deze momenten worden de ballenwassers ingeschakeld.

Het meest bijzondere beroep

In 2016 werd dit beroep door Tim Klijn van Radio 10 nog gekozen tot het meest bijzondere beroep van Nederland. De (on)gelukkige reist alle ballenbakken van Nederland af om deze goed schoon te schrobben. Eenmaal aangekomen, moeten de bakken natuurlijk eerst leeg. Om het zichzelf wat makkelijker te maken, neemt de ballenwasser een aantal tools mee. Een grote zuigmachine zuigt de ballen op, waarna ze stuk voor stuk gewassen moeten worden. De bak wordt daarna ontdaan van alle rotzooi die de peuters er bedoeld of onbedoeld achterlaten en goed schoongeschrobt.

Wanneer je een ballenwasser wilt worden, moet je wel een sterke maag hebben. In de bakken vind je echt van alles terug, van vieze sokken tot hele oude pleisters. Kinderen maken zich immers minder druk om de hygiëne en laten alles slingeren. Het komt natuurlijk ook meer dan eens voor dat een spelende peuter niet de tijd neemt om helemaal naar de wc te lopen…

Heb jij er de ballen voor?

Per dag worden zo’n drie ballenbakken grondig gereinigd. Aangezien er niet veel mensen zijn die dit beroep beoefenen, liggen de klussen voor het oprapen. Er is maar een kleine investering nodig en je rijdt in je wagentje alle ballenbakken af.

Krijg jij ook nostalgische gevoelens bij het denken aan de ballenbak? Bel wat speeltuinen, ballenbakken en pretparken. Na sluitingstijd ben jij de koning van het speelparadijs.

Deel dit bericht

Comments are closed.