Ervaringen technische traineeship Tata Steel

0
Leestijd: 2 minuten

Tata Steel Nederland, onderdeel van Tata Steel Group, is een van de grootste staalconcerns in Europa. Tata Steel Group bestaat uit Tata Steel, Tata Steel Thailand, NatSteel Asia en Tata Steel Europe. In Nederland houdt Tata Steel zich bezig met het produceren, bewerken en distribueren van hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Tata Steel is tevens de beste industriële werkgever van Nederland. 

TECHNISCHE TRAINEESHIP
Shenila Sewgobind is begin 2014 begonnen aan haar traineeship bij Asset Management Development. “Ik weet nog dat ik het terrein opkwam en al die fabrieken zag. ‘Dit is het!’, dacht ik. ‘Hier wil ik werken’. Met als doel het efficiënter inrichten van de technische beheer organisatie is zij begonnen aan haar traineeship. De keuze voor haar traineeship en een carrière in de staalindustrie lag eigenlijk helemaal niet voor de hand. Zeker niet na afronding van een studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek. Gedurende

AFWISSELING IN HET WERK
Na haar studie voelde Shenila een grote behoefte om meer in aanraking te komen met de hardware van de techniek. Ze wilde zich bezig houden met de installaties zelf. Voor Shenila is dit de reden waarom ze het zo naar haar zin heeft. Ze brengt naast het analytische en theoretische gedeelte haar werk ook echt in de praktijk. Shenila werkt veel samen met de werkvloer, waardoor het werk erg afwisselend is. Op dit moment werkt ze aan een zeer korte stilstand in de Pelletfabriek. Shenila is ambitieus en zou dan ook graag een deel van haar traineeship in het buitenland willen volgen. Ze wil zichzelf daarnaast altijd verbeteren en werkt aan haar zwakke punten.

MENSEN MENS
Shenila is het liefst onder de mensen. Ze helpen is iets wat ze met plezier doet. In haar vrije tijd is ze dan ook te vinden bij Sensoor. Sensoor is een volwassen telefoon voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek of informatie. De luister- en gesprekstechnieken die ze opdoet bij Sensoor past ze ook weer toe in haar dagelijkse werk. En het geeft haar een voldaan gevoel om dat te kunnen doen.

Wil jij net zoals Shenila een technische traineeship volgen bij Tata Steel? Kijk dan op Technisch Traineeship Tata Steel voor meer informatie over de inhoud van de traineeship en de sollicitatieprocedure.

Deel dit bericht

Comments are closed.