Leven in de Brauwerij

0
Leestijd: 2 minuten

De Brauwerij
We zijn een kantoor waar iedereen samenwerkt ten behoeve van de cliënten. Zelf ben ik begonnen als student-assistent van een hoogleraar, die ook partner was van deze organisatie. Hij vroeg of ik enkele dagen op kantoor kon werken. Dus dat heb ik in het begin gedaan, daarna heb ik hier stage gelopen en vervolgens ben ik als medewerker aangenomen. De strategie van het kantoor, is dat wij op zoek zijn naar langdurige cliëntrelaties, dus de focus ligt volledig op de cliënten. Wij passen onze dienstverlening aan naar de behoefte van de cliënt. 

Nieuwe generatie
Vroeger hadden stagiaires een eigen kleine praktijk naast hun stage, daar konden ze de meeste ervaring opdoen. Dit willen we de huidige generatie ook meegeven. Bij ons kunnen ze leren wat het echt is om advocaat te zijn, omdat wij de kennis van het recht combineren met de toepassing in de praktijk. Hiervoor hebben we de Brauwerij opgericht. 

Wat is de Brauwerij?
Voor dit vak zijn best wel wat vaardigheden vereist, die je niet binnen een handomdraai aanleert. Om die stap wat laagdrempeliger te maken, kun je solliciteren voor de Brauwerij. Dit houdt in dat je een half jaar lang eerst kleine zaken behandeld. Denk aan zaken als een krakende vloer, arbeidsrecht zaken of andere kleine problemen. Door deze kleine zaken willen we je laten wennen aan de omgang met rechters, wederpartijen en schikkingsonderhandelingen. Uiteraard wordt je hierin bijgestaan door een coach, maar behandel je de zaak zelfstandig.

Carrièremogelijkheden
Na de Brauwerij wordt je ingezet op twee verschillende secties, waarbij elke sectie 1,5 jaar duurt. Hierbij is het belangrijk om je grondig te verdiepen in de zaken. Er worden ook diverse cursussen en trainingen aangeboden door het kantoor die jou ondersteunen in de ontwikkeling van je loopbaan en het verscherpen van je vaardigheden. Ambieer je een stage op internationaal niveau? De Brauw heeft buitenlandse kantoren in de Verenigde Staten, Engeland en China.

De sollicitatieprocedure

Stage
Solliciteren voor een stage of traineeship kan door middel van het sturen van je CV en je cijferlijst. Snel daarna wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. En als het gesprek goed verloopt, kun je bij ons aan de slag. 

Als jurist
De sollicitatieprocedure voor jurist bestaat naast een gesprek ook uit verschillende testen. Dit zijn voornamelijk testen om de persoonlijkheid te testen, maar ook om de kritische blik te toetsen. Hoe val je op? Recruiter Coosje Knape vertelt waar zij naar kijkt bij een sollicitatiegesprek.

Deel dit bericht

Comments are closed.