Information security advisor bij KPMG IT advisory

0
Leestijd: 2 minuten

KPMG
KPMG IT Advisory (ITA) helpt toonaangevende organisaties het beste uit de beschikbare IT-technologieën te halen.  KPMG wil de norm zijn in de sector; de absolute top in Nederland in de professional services. ITA laat IT-investeringen renderen, past de nieuwste technologieën en IT-strategieën toe en tackelt veiligheidsrisico’s. Dit is slechts een fractie van de uiteenlopende uitdagingen waar ITA dagelijks mee te maken krijgt.

IK KON OVERAL BIJ
Martijn is information security advisor bij KPMG IT Advisory. Hij heeft van zijn voormalige hobby zijn werk weten te maken en adviseert nu bedrijven hoe zij hun digitale veiligheid moeten waarborgen.  Vroeger vond Martijn computer spelletjes maar even leuk en daarna wilde hij vals spelen.  Op zijn dertiende begon hij al met hacken. Herschreef software en keek het wachtwoord van zijn vader af met een bepaald programma. Martijn: ‘Op een gegeven moment realiseerde hij zich dat hij me toch niet kon tegenhouden, ik kon overal bij.’ Op zijn 16de bereikte Martijn een grens. Hij hackte het schoolsysteem en besefte toen de impact van zijn actie, complete chaos.

AANVAL ONTWORPEN
Martijn was tijdens zijn afstuderen bij zijn huidige werkgever vrij timide. In de eerste week voelde hij zich niet op zijn plek en dacht dat iedereen slimmer was dan hij. Hij ging hierdoor harder werken, ontwierp een aanval op basis van een wiskundig algoritme en werd uiteindelijk gevraagd om in Washington tijdens een congres zijn resultaten te presenteren.  Na uitnodiging van een van de belangrijkste professors besefte Martijn dat hij op zijn plek zat. 

NUTTIG ZIJN
In alles wat Martijn doet wilt hij nuttig zijn. Soms is hij in een paar maanden tijd geen twee weken aansluitend thuis in Nederland. Hij reist dan van klant naar klant, om zo geen leuke opdrachten te hoeven missen. Sinds zijn studententijd heeft Martijn al een ‘ fear of missing out’. Hij wilt alles meemaken. Feestjes, sporten en tegelijkertijd alle studiepunten halen.

Martijn doet geen aannames. Martijn: ‘Als je veronderstelt dat iets goed zit, dan is dat het begin van het einde. Daarom zoek ik alles zelf uit, ook bij bijvoorbeeld de IT van een lift. Als ik een lift instap, druk ik op alle knopjes. Mijn gedachte is dat ik hem misschien wel kan laten stoppen of kapotmaken als ik gebruikmaak van de mogelijkheden die niet ‘normaal’ zijn. En alle knopjes indrukken is niet normaal. Er zijn collega’s die weigeren bij mij in de lift te stappen.’

ALLES IS TE KRAKEN
Volgens Martijn is alles te kraken. Net zoals de lift zitten alle dingen die door mensen zijn gemaakt vol met menselijke aannames. Fouten kunnen overal zitten. Martijn heeft een keer een klus gehad op een boorplatform. Daar moesten ze kijken hoe goed ze beveiligd waren. Alles was daar geautomatiseerd, maar door mensen zegt Martijn.  Elk systeem is volgens Martijn hetzelfde, de bediening door mensen ervan verschilt. Alles is te kraken stelt Martijn. Is het ontkraakbaar? Dan kun je het altijd nog omzeilen.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden bij KPMG voor jou? Kijk dan op Werken bij KPMG.

Deel dit bericht

Comments are closed.