FLUOR Business Management Trainee: Coen Ottevanger (gestart in 2017)

0
Leestijd: 2 minuten
  • TU Delft, MSc Chemical Engineering
  • Als BMT’er bij Fluor sinds September 2017
  • 1e project op site bij een raffinaderij in de Botlek

19 januari 2018, 9:45 a.m.

Na de sterke storm van gisteren schijnt vandaag de zon over onze bouwplaats; perfect voor het plan voor vanmiddag. Gisteren ontmoette ik Clive, hij is verantwoordelijk voor de kwaliteitscontroles op de versgelegde pijpleidingen op site. Straks neemt hij me mee naar één van onze units om de pijpen die deze week gelegd zijn te inspecteren. Als alle lassen goed zijn, alle pijp-supports geinstalleerd zijn en de pijpen waterdicht zijn, dan dragen we ze volgende week over aan de klant.

19 januari 2018, 3.30 p.m.

We zijn onze tour vanmiddag begonnen in de workshop, waar een nieuwe lasser een proeflas moest maken om te laten zien dat hij de skills heeft om te kunnen werken op site. De visuele inspectie was positief, maar de radiografische scan zal moeten uitwijzen of hij geslaagd is. De rest van de middag hebben we een aantal nieuwe lassen geinspecteerd. Over het algemeen zijn deze lassen van goede kwaliteit; 98 % komen goed door de keuring van Clive en zijn team!

“Ik krijg de thrills als ik vanaf de hoogste kolom van de raffinaderij uitkijk over de Rotterdamse haven, de Erasmusbrug en de Noordzee.”

In een paar uur tijd heeft Clive me geleerd hoe een goede las eruit ziet, wat voor lastechnieken op site gebruikt worden en hoe Fluor’s Quality Assurance afdeling in elkaar steekt. Zo spendeer ik ongeveer 30% van mijn tijd; actief bezig met mijn eigen ontwikkeling via zulke site walks, via trainingen of via portfolio assignments. Fluor geeft me veel ruimte voor eigen nieuwsgierigheid, zodat ik op de fast-lane ervaring kan opdoen. Voor mijn ontwikkeling heb ik intensief contact met mijn eigen BMT-sponsor en mentor, die continue nieuwe kansen aanreikt en me stimuleert om zelf nieuwe kansen te grijpen.

De overige 70% van de tijd werk ik in de afdeling van mijn huidige rotatie (nu Project Controls, maar later zullen Estimating, Procurement en Contract Management volgen). Vanaf het eerste moment draag je eigen verantwoordelijkheden en zodra je denkt bijna uitgeleerd te zijn, dan staat de volgende uitdaging voor al je klaar.

Het Business Management Traineeship opent ontzettend veel deuren bij één van de meest toonaangevende bouwbedrijven ter wereld. Als je graag de management-kant van techniek wil ontdekken en je wil onderdompelen in de wereld van Fluor, dan is het Business Management Traineeship jouw fast-track naar de toekomst.

Want to know more about our inhouseday or traineeship? Fluor inhousedag & Fluor traineeship.

 

Deel dit bericht

Comments are closed.