Het eerste introductieweekend

0
Leestijd: 3 minuten
Door: Carlo Leopold

Door de ogen van Carlo: een ontmoeting met mezelf en de toekomst

Hey bloglezer! Ik ben Carlo en ik geef jullie een kijkje in het gevleugelde leven van een Talentwinger. In deze special neem ik jullie mee naar het mega gave Introductieweekend van Formorrow. Het begin van elke Talentwinger. Als je Talentwingers en vliegtuigen vergelijkt hebben ze naast vleugels nog een hele belangrijke overeenkomst. Het belangrijkste gedeelte van de vlucht is “De Start”. Formorrow heeft hier heel goed bij stilgestaan.

‘De belangrijkste boodschap was: ‘wat je erin stopt, krijg je er ook uit’. Met deze insteek ging ik het weekend ook in.’

Het begon met een Whatsapp groep, ongeveer 2 weken voor het weekend. Daarin werd duidelijk dat ik met deze groep 2 jaar lang mijn ziel en zaligheid deel. Toen kwam the moment of truth. Vanuit het werk ging ik richting station Tilburg waar we met een aantal Formorrowers en Talentwingers verzamelden. Ondanks dat je elkaar al een beetje via de app hebt gesproken, blijft het awkward wanneer je elkaar in levenden lijve ziet. Bij iedereen was de grootste vraag wat het programmaonderdeel: “De Kuil” precies was. Dat bleef nog even afwachten. Na aankomst werden we om zes uur op het terras verwacht. Daar opende Gerard, Manager carrière coaching, het weekend officieel.

Na de officiële opening was het tijd om elkaar iets beter te leren kennen. De sfeer was gelijk goed en onder het genot van een lekker biertje of wijntje ging de tijd sneller dan we dachten. We moesten aan het werk: een workshop barbecueën! Wij stonden zelf aan het roer, opnieuw een mooie metafoor. Nadat alle kunsten vertoond waren tijdens de barbecuesessie, was het inmiddels 11 uur. Sommigen gingen gelijk naar bed, dat krijg je als je burger bent. Anderen bleven nog even hangen. De bar was voor hen toch gezelliger dan verwacht. Zij verschenen de volgende ochtend om 8 uur met iets kleinere oogjes aan het ontbijt.

Bij het ontbijt werd door Gerard het gehele Talentwingsprogramma toegelicht. De belangrijkste boodschap was: ‘wat je erin stopt, krijg je er ook uit’. Met deze insteek ging ik het weekend ook in. Tijdens het weekend stonden er drie vragen centraal:

  • Wie ben je?
  • Wat kan je?
  • Wat wil je?

 

De vrijdag stond in het teken van “De Kuil”. De brug werd geslagen door Otto, de trainer van “De Kuil”, die je bewust maakt van gedrag. Ik was direct getriggerd. De Kuil was voor mij een spiegel waarin ik zag hoe ik mij in een groep gedraag. Wat voor een effect mijn gedrag heeft en hoe anderen effect op mij hebben. Als groep wilden we alles uit ‘De Kuil’ halen. Er was ruimte om te experimenteren en er werd ook constructief feedback gegeven aan elkaar. Van sommige feedback was ik me al bewust, maar ik kreeg ook feedback die compleet nieuw was. Zo ben ik erachter gekomen dat ik het minder prettig vind om op de achtergrond te staan. Ik wil mee doen en met volle enthousiasme aan de slag. Ook kwam naar voren dat ik heel taakgericht ben, wat niet eerder zo duidelijk naar voren is gekomen.

Dit weekend was de start van mijn carrière en ik wilde dit zo goed als mogelijk afronden. Alle informatie die ik kreeg tijdens het weekend gebruikte ik om ontwikkelpunten op te stellen. Door de feedback van mijn mede-Talentwingers te combineren met inzichten van Otto kwam ik al ver. Deze inzichten combineerde ik ook met de OPQ persoonlijkheidstest waardoor ik nog SMART’er kon formuleren. Na deze intensieve sessie was er een afsluitende activiteit om weer terug te keren in de echte wereld. Met veel energie, nieuwe inzichten en bovenal een super leuke groep mede-talentwingers met wie ik de komende 2 jaar de fundering van mijn carrière ga leggen.

Wat een fantastische start was het Introductieweekend van Formorrow voor deze Talentwinger!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.