Het werkende leven bij Nedap

0
Leestijd: 2 minuten

Leonie ten Dam vertelt over het werkende leven bij Nedap.

HET WERKENDE LEVEN

Ik heb me als studente Bedrijfskunde nooit echt een voorstelling kunnen maken van hoe het werkende leven zou zijn; is dat van 9 tot 5 op kantoor en wat doe je zoal de hele dag? Nu ik meer dan 2 jaar bij Nedap werk kan ik wel zeggen dat het maar goed is dat er ook nooit een voorstelling van heb gemaakt. Deze was dan compleet onjuist geweest.

Sinds oktober 2011 werk ik voor Nedap Livestock Management, een marktgroep binnen Nedap die zich bezighoudt slimme RFID oplossingen te maken voor proces besturingen op het agrarische bedrijf. Binnen Livestock Management werk ik in de groep die zich bezighoudt met het vermarkten van de producten voor de vlees- en melkveehouderijen.

VAN POLEN TOT NIEUW ZEELAND

Nu zul je denken: maar wat doe je dan precies? Binnen business development bij Nedap houd je je bezig met verschillende dingen. Enerzijds kan dit zijn nieuwe kansen in de markt te ontdekken op het gebied van producten, technologie maar ook distributiekanalen behoren hiertoe. Daarnaast is het zaak om de huidige klanten te zien en te spreken over de producten die zij voor jouw vermarkten. Zoals je waarschijnlijk hebt gelezen is Nedap een internationaal opererend bedrijf, en mede omdat wereldwijd koeien overal gehouden worden bevinden Nedap Livestock Management’s klanten zich van Polen tot Nieuw Zeeland!

DE MASTERCLASS

Mensen vragen wel eens hoe ik na mijn studie en internationale stages in Groenlo terecht ben gekomen. Een simpel antwoord is hierop: door de Masterclass. Na drie dagen te hebben gezien bij Nedap hoe de mensen werken, wat er gebeurt en de verhalen achter de ontwikkelingen te hebben gehoord wilde ik hier graag een bijdrage aan leveren. Vanwege het internationale aspect van mijn baan ben ik dan ook niet eens zo veel in Groenlo aanwezig!

Ik had nooit verwacht dat de Masterclass mij naar de baan zou brengen die ik nu mag doen, producten vermarkten voor in de veehouderij. Toch kan ik alleen maar aanraden een kijkje te komen nemen bij Nedap en je aan te melden voor de Masterclass, je hebt nog geen idee welke wereld er voor je open kan gaan!

Deel dit bericht

Comments are closed.