Stage bij Aegon lopen in Rio de Janeiro

0
Leestijd: 2 minuten

Ondertussen is hij alweer even terug. Maar afgelopen augustus heeft Roland Krijger voor Aegon een stage in Rio de Janeiro gelopen. Hij vertelt zijn verhaal over werken met Brazilianen, de Olympische Spelen én Rio de Janeiro.

Waar heb je precies stage gelopen?

“In Rio de Janeiro mocht ik de Digital Marketing afdeling van Mongeral Aegon ondersteunen. Deze afdeling houdt zich bezig met de vraag: hoe kunnen we via de website meer levensverzekeringen verkopen? Naast marketingafdeling zijn ze ook een innovatielab voor de rest van het bedrijf. Het is echt te merken dat het management een aantal jaar geleden naar Silicon Valley is geweest om inspiratie op te doen. De afdeling werkt bijvoorbeeld volgens andere projectmanagementmethoden en ze proberen ontzettend veel nieuwe dingen uit.”

Hoe was het om te werken met Brazilianen?

“Dat was echt heel gaaf. Brazilianen zijn heel open en erg geïnteresseerd. Mongeral Aegon, zoals het bedrijf in Brazilië heet, gaf me direct een warm welkom. Dat was fijn. Soms praten de Brazilianen de oren van je kop, maar ze zijn stuk voor stuk ontzettend betrokken en behulpzaam. Omdat ik geen Portugees spreek, zijn er bijvoorbeeld een aantal overleggen in het Engels gehouden. Gewoon puur zodat ik mee kon doen!”

“Iedereen op de afdeling streeft naar het beste en ze zijn erop gebrand om constant te innoveren. Natuurlijk is er ook ruimte om fouten te maken, zolang je die fout niet dubbel maakt. Iedereen heeft plezier in het werk en ook daarbuiten is er plezier met elkaar. Ik heb in deze maand geleerd om me snel aan te passen aan een compleet nieuwe omgeving. Je moet je binnen een maand toch nuttig zien te maken.”

Je was daar tijdens de Olympische Spelen. Leefde dat?

“En hoe! Het was altijd mijn droom om de Olympische Spelen mee te maken. Rio de Janeiro ademde de Olympische Spelen. Ik ben bijvoorbeeld met collega’s naar wedstrijden en het Holland Heineken House geweest. Overal in Rio zag je vrijwilligers, supporters en atleten. Na de sluitingsceremonie heb ik veel carioca’s (inwoners van Rio de Janeiro, red.) gesproken die zeiden dat ze de sfeer van de Spelen graag terug willen. Er is veel negatieve aandacht geweest voor de Olympische Spelen in Rio. Maar iedereen heeft er met elkaar een echt Braziliaans feest van gemaakt.”

Wat vond je van Rio de Janeiro?

“Er bestaat geen enkele twijfel over de allure van deze metropool, zeker tijdens de Olympische Spelen. Ook ik heb slechte berichten gehoord en ik heb slechte leefomstandigheden gezien in een favela. Maar persoonlijk heb ik geen negatieve ervaring meegemaakt. De stad en de mensen zijn geweldig. Je hebt er alles: wolkenkrabbers, tropisch regenwoud, de enorm lange stranden en ook voor hiken zit je daar perfect. Bovendien zijn er extreem veel leuke barretjes met live Braziliaanse muziek. In een maand heb ik veel kunnen zien, maar ik kom sowieso terug.”

Deel dit bericht

Comments are closed.