Jordy Wageningen Environmental Research – NBT

0
Leestijd: < 1 minuut

Franklin D. Roosevelt zei ooit: ‘A nation that destroys its soil, destroys itself’. De bodem levert de maatschappij een breed scala aan diensten met een maatschappelijke en economische waarde. De bodem fungeert daarmee als de fundering van onze huidige en toekomstige welvaart.

Al tijdens mijn studie Aardwetenschappen aan de UvA begon ik steeds meer interesse te tonen in de relevantie van een gezonde, vitale bodem. In combinatie met mijn andere grote interesse klimaatverandering ben ik de interactie tussen bodem en klimaat gaan studeren in de vorm van de master Climate Studies aan de Wageningen University and Research Centre.

Tijdens de carrière dag van de WUR ben ik in aanraking gekomen met het Nationaal Bodem traineeship. Zij bieden je de mogelijkheid om op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen door middel van intensieve trainingen en daarnaast steken zij hun energie in het vinden naar een baan die echt bij jou past. Zij luisteren naar jouw wensen en gaan van daaruit aan de slag. En zo kwam ik in contact met Wageningen Environmental Research (onderdeel van de WUR), team duurzaam landgebruik.

Ik houd mij bezig met koolstofvastlegging in de bodem en het verminderen van de broeikasgassen CO2 en N20 uit (landbouw)bodems. Een onderzoeksfunctie die feilloos aansluit op mijn achtergrond en ambities. Hoe cool is dat?! Ik ben daarom zowel het Nationaal Bodemtraineeship als Wageningen Environmental Research erg dankbaar dat mij deze kans is gegeven en ik ben erg trots dat ik mijn carrière hier mag beginnen!

Jordy is trainee van april 2018 tot april 2020. 

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.