Kayleigh Vonk – Management Traineeship bij HEINEKEN

0
Leestijd: 2 minuten

Six incredible months at HEINEKEN UK in Scotland

Voor mijn derde en laatste opdracht van het HEINEKEN Management Traineeship ben ik naar het buitenland gegaan. Het is altijd maar even afwachten waar je precies terechtkomt… Zo gingen een aantal andere trainees de tweede opdracht al naar Haïti, San Francisco, Congo, Oostenrijk en Mexico. Na het versturen van een soort HEINEKEN CV met verwachtingen naar de verschillende IT Managers, werd het al snel duidelijk dat het de UK zou worden. Specifieker gezegd: het Data Science team bij HEINEKEN UK in Edinburgh. Dit team was net 16 maanden oud en bestond uit twee Data Scientists en hun manager.

Data science

Ik ben altijd ontzettend geïnteresseerd geweest in data en vond het echt super dat ik Data Science binnen HEINEKEN van dichtbij ging meemaken tijdens het management traineeship. Data Science is namelijk echt wel een vak apart. Waar we al langer gewend zijn aan rapportages en “descriptive” analytics – analytics die aan de hand van data verklaren wat er in het verleden is gebeurd – draait Data Science vooral om “predictive” en “prescriptive” analytics. Aan de hand van data en tooling (bijv. Python) bouwen deze superslimme Data Scientists algoritmes, modellen, die bijvoorbeeld voorspellen voor welke producten we een % sales uplift kunnen zien bij een temperatuurstijging van X graden. Omdat Data Science dus echt wel een vak apart is en ik niet voldoende wiskundige, econometrische en programmeer kennis bezit, ben ik zelf niet als Data Scientist aan de slag gegaan in dit team.

Projecten

De Data Scientists werkten allemaal aan losse projecten en waren nog niet echt een team. Daar mocht ik helpen verandering in te brengen. Mijn focus zou zes maanden lang liggen op drie verschillende onderwerpen: (1) een governance methode formuleren en implementeren – i.e. een objectieve en agile methode voor het kiezen van Data Science projecten; (2) manieren van werken tijdens een Data Science project formuleren en implementeren – i.e. welke fases zijn er, welke stappen doorlopen we, wie informeren we op welk moment en welke documentatie gebruiken we; en (3) manieren van werken binnen het team formuleren en implementeren – i.e. wekelijkse/maandelijkse team meetings, kennisdeling en jaardoelstellingen. Daarnaast had ik uiteraard de ruimte om mee te kijken met de Data Science projecten, om de terminologie, tooling en aanpak van zo’n probleem eigen te maken en mijn netwerk binnen de Data Community binnen HEINEKEN te vergroten.

Ervaring

De opdracht was erg succesvol! En het was zo’n gave tijd in een ontzettend leuke stad waar ik vooraf misschien minder verwachtingen bij had. Heel erg leuk om HEINEKEN in een ander land te zien – de verschillen en overeenkomsten – en een netwerk van slimme, gezellige collega’s op te bouwen. Buiten het werk heb ik het land en de Schotse cultuur verkend, veel visite gehad van thuis, ben ik veel opgetrokken met een groep collega’s en heb ik de Brexit weten te ontlopen! Daarnaast heb ik veel tijd gehad voor mezelf en dit vond ik heerlijk. Met een druk sociaal leven thuis was dit ook wel eens goed. Uiteraard kun je (als je de vrijheid hebt in het land waar je heen gaat) van je buitenlandopdracht precies maken wat je zelf wilt! En dat maakt het zo leuk!

Bekijk ook alle management traineeships.

 

Deel dit bericht

Comments are closed.