Ben jij een Kevin op Lowlands?

0
Leestijd: 3 minuten

Het festival loopt op zijn einde en het is goed te zien dat Kevin een zwaar Lowlands-weekend heeft gehad. Zijn ene oog staat wijd open, terwijl zijn andere op half 7 hangt. Op zijn veel te ruim zittende hemd zitten kots- en moddervlekken en door gaten in zijn broek is een groot deel van zijn boxer te zien. Kevin heeft het prima naar zijn zin en gaat helemaal uit zijn plaat, maar opeens wordt zijn grootste nachtmerrie werkelijkheid. Zijn baas tikt hem op zijn schouders en begint een praatje.

Je baas tegenkomen op een festival is natuurlijk helemaal niet chill. De eerste dagen van de aankomende week wil je je het liefst ziekmelden om even bij te komen of te laat komen, maar dat is natuurlijk een no-go wanneer de baas jou in deze toestand treft. Het is immers duidelijk aan je te zien dat je net zo’n beetje alles gedaan hebt wat God verboden heeft. Gaat jouw baas naar hetzelfde feestje als jij? Dan lees je hier hoe je hem kunt ontlopen.

Tip 1: Wegrennen

De oudste methode van zelfbescherming. Wordt al millennia lang gebruikt en is nog steeds even succesvol. Wanneer je jouw baas ergens in de verte herkent, maak je jezelf uit de voeten. Handig? Niet zo. Je moet immers altijd op je hoede zijn, terwijl je liever van het festival geniet. In sommige situaties is wegrennen echter een prima optie.

Tip 2: Vegans for life

De meiden van ‘The Green Happiness’ schijnen dit jaar ook naar Lowlands te gaan. Dit is natuurlijk goed nieuws. Wanneer je met hen optrekt, is er slechts een 0,2% kans dat iemand met je wilt praten, dus een grote kans dat jouw baas dat ook niet aandurft.

Deze meiden en andere vegans zullen dit jaar vooral te vinden zijn rondom de vegan-foodtruck, die onder andere tofu verkoopt. Een enkeling wordt ook weleens grazend langs de rand van het campinggebied gespot.

Tip 3: Modderbad

In de plaats van jouw baas te ontlopen, kun je er ook voor zorgen dat hij of zij je niet herkent. Op Lowlands is het gelukkig niet moeilijk om undercover te gaan als Kevin zijnde. Benut de volledige potentie van de omgeving waar je je in bevindt.

Zo komt het traditioneel slechte weer eindelijk een keer van pas. Zie je jouw baas? Pak twee flinke handen modder en smeer dit in een razend tempo uit over je gezicht en armen. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze tactiek jouw baas in verwarring brengt. Hij zal niet zeker weten of jij het bent en vindt het te ongemakkelijk om je te begroeten. Jij kan je morgen met een gerust hart ziekmelden.

Tip 4: Zoek jouw prinses

Andere mensen kun je echter ook prima gebruiken om incognito te gaan. Op elk festival zijn er groepjes mensen te vinden die jij kan gebruiken voor jouw cover. Denk aan de hipsters, de gothics, de spierbundels en natuurlijk de papa’s en mama’s waar eigenlijk niemand  op zit te wachten.

De tuttebelletjes vergroten jouw kansen op onzichtbaarheid het meest. Ze zijn te herkennen aan de billen die onder hun te korte Levies shorts vandaan komen. Onder normale omstandigheden dienen deze types te allen tijde ontweken te worden, maar nu is het van belang dat je met hen aanpapt. Andere mensen van make-up voorzien vinden zij immers prachtig. Je baas herkent je nooit wanneer je gezicht een hele andere kleur is.

Hoe werkt deze optie dan als je zelf zo’n meisje bent en altijd veel make-up draagt? Simpel. Dan haal je jouw make-up er gewoon af. Grote kans dat je baas niet met jou gezien wilt worden en je ontloopt. Als hij je überhaupt al herkent.

Tip 5: De gekke armendans

Je kunt jouw baas natuurlijk ook wegjagen. Dit doe je door het goed uitvoeren van ‘de gekke armendans’. Men beweegt de armen op zo’n manier dat het doet denken aan een epileptische aanval. De baas loopt rustig door en doet alsof hij jou niet herkent.

Is het al te laat?

Nee. Het is nooit te laat. Zelfs niet als jouw baas je wél herkent. Probeer eerst te ontkennen dat jij het bent. Deze strategie wordt vaak gecombineerd met de ‘foreigner’-tactiek. Wanneer jouw baas je begroet, antwoordt je in je slechtste Engels. Vandaag ben je niet Kevin op Lowlands, maar George.

Wanneer je echt ten einde raad bent, kun je jouw baas altijd nog een flinke duw geven en zo een moshpit creëren. Wanneer hij jou een aantal dagen later aanspreekt op jullie confrontatie, kun je alles ontkennen. Door de opgelopen hersenschudding is hij toch nog wel een paar daagjes in de war.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.