Nevena Andelkovic, Trainee Finance

0
Leestijd: 2 minuten

Inhoud en cultuur
Het traineeship van ING sprak me het meest aan, omdat het het best doordachte traineeprogramma in de bankiersector is dat geheel in het Engels aangeboden wordt. En omdat er een echt Finance programma geboden wordt. Dat past het best bij mij.

Ook de inhoud van het programma is interessant, de trainingen die geboden worden én natuurlijk de cultuur van ING, internationaal en toch trouw aan de Nederlandse roots.

Engelse les
De ING cultuur is erg open. Mensen zijn toegankelijk, ongeacht functie en afdeling. Ik zit nu bij de afdeling Financial Accounting van de domestic bank, die zich richt op de retail activiteiten van ING in Nederland. Mijn collega’s zijn allemaal Nederlanders, maar iedereen probeert Engels met mij te praten. Er zijn zelfs collega’s op Engelse les gegaan om zo afdeling een internationalere touch te geven!

Internationale valuta beheren
Ik ontwerp frameworks om het werk van de domestic bank af te stemmen op standaarden zoals Sarbanes-Oxley (SOX) en internationaal beleid ten aanzien van enterprise risk management (ERM). Daarnaast werk ik momenteel aan de ‘NOSTRO accounts’. Dat zijn rekeningen die ING samen met andere banken wereldwijd opent, zodat we zaken kunnen doen in alle valuta. We bepalen nu de rollen en verantwoordelijkheden voor deze rekeningen, zoals wie de eigenaar van welke rekening is, wie toegang heeft, en aan welke regels we moeten voldoen. We ontwikkelen een nieuw governance raamwerk en herschrijven de voorwaarden zoals die in het interne beleid vastgelegd zijn. We zijn gestart met de accounts die in het grootboek van de domestic bank geregistreerd zijn, en rollen het governance model daarna uit voor alle NOSTRO accounts wereldwijd. We willen dit centraliseren in Amsterdam: één locatie waar alle NOSTRO accounts volgens één standaard worden gehost en beheerd, en in lijn met andere interne operations projecten binnen ING . Zo minimaliseren we de risico’s en voeren we de interne controletaken efficiënter uit.’

Deel dit bericht

Comments are closed.