Lichelle: “BDO maakt alle beloftes waar!”

0
Leestijd: 2 minuten

Na bijna een jaar als assistent-accountant BDO kan ik wel zeggen dat mijn verwachtingen zijn overtroffen. Zowel qua werk als qua organisatie.

Ik ben op 1 februari 2019 gestart bij BDO. Daarvoor werkte ik als Shift Supervisor bij Starbucks op Schiphol… Ja, dat lees je goed. Inderdaad iets totaal anders. Dat was een uit de hand gelopen parttimebaan, naast mijn studie Bedrijfskunde aan de VU Amsterdam.

In het diepe gesprongen

Ervaring in de accountancy had ik wel. Ik heb stage gelopen bij een Big 4-kantoor. Daar miste ik het persoonlijke en dat was wel wat ik zocht bij een volgende organisatie. Ik wilde wel graag de accountancy in en al het googelen op accountantskantoren zorgde er vast voor dat ik via Instagram de BDO Insight Day tegenkwam.

Die dag heeft ertoe geleid dat ik mijn baan opzegde, van de VU overstapte naar Nyenrode – vanwege haar specialiteit in accountancy – en bij BDO in het diepe ben gesprongen. Die keuze pakte goed uit, maar het was wel een flinke stap.

Je valt niet weg in een groter geheel

Als starter kun je in het begin het gevoel hebben dat je er minder toe doet dan mensen die officieel hoger op de ladder staan – ‘Wat hebben ze nou aan mij?’ – maar geloof me, dat gevoel verdwijnt snel! Jouw bijdrage is net zo hard nodig als die van de anderen. En dat geeft veel voldoening.

Dat gevoel van waardering heeft ook te maken met de persoonlijke benadering en informele werksfeer. Qua grootte is BDO wereldwijd dan wel het vijfde kantoor, maar je valt niet weg in een groter geheel. Omdát alles zo gericht is op de persoon zelf. Iedere medewerker bij BDO krijgt een eigen coach toegewezen, met wie je veel contact hebt.

Leuk ook dat er zo veel moeite wordt gedaan om het gezellig te hebben met elkaar, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Niet alleen vanuit de organisatie, maar ook op initiatief van collega’s zelf. Zoals met zijn allen op wintersport en een barbecue in de zomer. Dat vind ik typisch BDO!

BDO maakt beloftes waar

De BDO Insight Day heeft me vooraf een goed beeld gegeven van het bedrijf en het werk. In de praktijk maakt BDO alle beloftes waar. Bijvoorbeeld als het gaat om de aandacht voor mijn ontwikkeling als persoon en professional. Bij BDO hoef ik niet bang te zijn dat ik een nummertje ben!

Nieuwsgierig naar het echte werk? Kom naar de BDO Insight Day!

Bij BDO ervaar je het beste van twee werelden: een wereldwijd kennisnetwerk én sterke regionale betrokkenheid. Dit ontdek je tijdens de BDO Insight Day: op dinsdag 3 maart 2020. Je ervaart dan live hoe een werkdag van een accountant er in de praktijk uitziet, zowel op kantoor als bij de klant!

 

Lees meer over de inhousedag

 

Deel dit bericht

Comments are closed.