Studenten door het sollicitatiegesprek van Deloitte

0
Leestijd: 2 minuten

Je bent enthousiast om bij Deloitte te werken en wilt solliciteren naar een vacature of stageplaats. Dan doorloop je bij ons het onderstaande proces:

Stap 1: Solliciteren bij Deloitte

Het is mogelijk om via de site van Deloitte online te solliciteren op openstaande vacatures of een open sollicitatie insturen. Ook is het mogelijk online te solliciteren op de stage van jouw voorkeur (meewerk- of scriptiestage). Er wordt gevraagd wat meer over jezelf te vertellen, zoals NAW-gegevens en opleiding. Cv en motivatiebrief kunnen geüpload worden. Er wordt een bevestiging opgestuurd als alle gegevens ontvangen zijn bij het bedrijf zelf. Ook wordt er na anderhalve week nog na gebeld.

Stap 2: Beoordeling van Deloitte

Eén van de recruiters bekijkt de gegevens van de sollicitant en bepaalt of diegene binnen het profiel past van de vacature waarop gesolliciteerd is.

Stap 3: Selectietest van Deloitte

Past de sollicitant bij Deloitte dan wordt hij/zij uitgenodigd voor de online careerscan: een gevalideerde IQ- en EQ-test van Deloitte. Aan de hand van de Opportunity Analyzer  kan achterhaald worden waar de talenten van de sollicitant binnen Deloitte het beste tot hun recht komen.

Stap 4: Gesprekken bij Deloitte

Afhankelijk van de scores op de careerscan wordt de sollicitant uitgenodigd voor een eerste selectiegesprek met de recruiter. Pas hij/zij in het plaatje, dan volgen er ook gesprekken met professionals uit de praktijk. Meestal heeft de sollicitant in totaal drie gesprekken.

Ook voor een stage bestaat er een selectietraject met een selectietest en twee gesprekken. Na afloop van de stage vindt er nog een gesprek plaats, waarin Deloitte bevindingen over de stagiaire bespreekt en afspraken gemaakt worden over een mogelijk vervolgtraject.

Stap 5: Go!

Als  stap 1 tot en met 4 succesvol doorlopen is, kun je aan de slag!

Afhankelijk van de vacature duurt dit proces tussen de 2 en 4 weken.

Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.