BDO – Luc: ‘Toen dacht ik, dit wil ik ook!’

0
Leestijd: 2 minuten

Ik studeerde bedrijfseconomie en wist niet zeker welke kant ik op wilde, tot ik een kijkje in de keuken kreeg bij BDO.

En nu werk ik hier! Sinds begin september. Ik heb het erg naar mijn zin. Toffe collega’s, supergoede begeleiding. Iedereen staat altijd klaar om me te helpen. Ik kan alles vragen, ook aan mijn coach. Die spreek ik vaak en ik kan bij hem terecht als ik iets niet begrijp is of als ik niet lekker in mijn vel zit.

Afwisselend

Ik ben 22 en dit is mijn eerste echte baan, na vijf jaar havo en vier jaar hbo. Ik werk vier dagen en ga op vrijdag naar school, voor mijn pre-master accountancy. Voor die studie heb ik ook avondcolleges. Best pittig allemaal, maar leuk om te doen. En daarom makkelijk om vol te houden.

Het werk is afwisselend en je komt over de vloer bij allemaal verschillende klanten; van familiebedrijven en mkb tot corporate clients. Op die manier maak je veel mee en bouw je snel een relatie op met de controller of financieel manager. Gaaf om mee te maken.

Starters Academy

En ondertussen heb je natuurlijk veel contact met je eigen collega’s. Niet alleen met die van je eigen teams, maar ook met collega’s uit het hele land; via de Starters Academy leer je andere starters kennen die allemaal op hetzelfde moment zijn begonnen. De eerste twee weken bij BDO brachten we met elkaar door op een externe locatie. Echt een leuke tijd, waardoor je nog meer zin hebt om aan de slag te gaan.

Het échte begin, voordat ik ging solliciteren, was voor mij de BDO Insight Day! Het beeld dat ik toen van het werk en de sfeer heb gekregen, klopt helemaal. Ik ben op die dag niet alleen op kantoor geweest, maar ook meegegaan naar een klant. Dan zie je met eigen ogen wat een accountant de hele dag doet. Toen dacht ik, dit wil ik ook. En zo denk ik er nog steeds over!

Nieuwsgierig naar het echte werk? Kom naar de BDO Insight Day!

Bij BDO ervaar je het beste van twee werelden: een wereldwijd kennisnetwerk én sterke regionale betrokkenheid. Dit ontdek je tijdens de BDO Insight Day: op dinsdag 3 maart 2020. Je ervaart dan live hoe een werkdag van een accountant er in de praktijk uitziet, zowel op kantoor als bij de klant!

Lees meer over de inhousedag

 

Deel dit bericht

Comments are closed.