Midden & einde van je sollicitatiegesprek PwC

0
Leestijd: 2 minuten

Wat kun je verwachten tijdens je sollicitatiegesprek bij PwC?

‘Een goed begin, is het halve werk!’ En dat geldt net zo goed voor een sollicitatiegesprek. Zorg dat je goed ingelezen bent in het bedrijf, maar ook begrijpt hoe een sollicitatiegesprek in z’n werk gaat. 

‘Het Talent Match Rapport, de persoonlijkheidsvragenlijst van het assessment dat je al gemaakt hebt, bespreken we ook altijd met je. We gaan zowel in op je sterke punten als je ontwikkelingspunten. Wanneer jij een team-player bent, vragen we je dit te onderbouwen met concrete voorbeelden. Vertel over jouw meest succesvolle teamproject tijdens jouw opleiding of huidige baan. Vertel over jouw eigen bijdrage in dit team. Zaken in het Talent Match Rapport waarin je jezelf niet herkent, bespreek je ook. Een sterke indruk maak je wanneer je die helder en met concrete voorbeelden kunt weerleggen. Wees echter wel eerlijk over jouw ontwikkelingspunten! Iedereen heeft ontwikkelingspunten en je zult merken dat de selecteurs zich niet laten afschepen met sociaal wenselijke antwoorden. Het is niet erg dat jij je ergens in moet ontwikkelen; door er open en eerlijk over te zijn, laat je ons zien hoe jij nu al bewust bezig bent.

‘Tot slot krijg jij nog ruimte voor jouw laatste vragen. Vraag bijvoorbeeld naar de begeleiding tijdens de start van je carrière bij PwC. Of vraag de selecteurs wat hen het meest aanspreekt in hun werk. Ook kun je nu achterhalen hoe de vervolgprocedure van je sollicitatie er uitziet. Wil je, aan het einde van het gesprek, ook nog graag iets over jezelf vertellen? Iets wat nog niet besproken is, maar wel belangrijk? Dan is dit het moment. Waarna jij hopelijk ook naar buiten gaat met het gevoel dat wij jou goed hebben leren kennen. En dát is toch het allerbelangrijkste in dit eerste sollicitatiegesprek bij PwC?!’

Benieuwd naar alle mogelijkheden? bekijk onze werken bij PwC pagina.

Deel dit bericht

Comments are closed.