Het einde van het traineeship: een terugblik

0
Leestijd: 2 minuten

Het Dedicated Program van Young Colfield bestaat uit een 1-jarig IT Traineeship! Afgelopen maand zat het jaar erop voor ABN AMRO team 8 en zijn ze online uitgestroomd! Vlak voor vertrek stelden we Eric Dawson nog wat laatste vragen! Benieuwd hoe hij terugkijkt op het traineeship? Lees hieronder zijn antwoorden.

Welke functie heb je bij ABN AMRO?
Ik ben IT Development Engineer (Business Analist) bij ABN.

Terugkijkend op het traineeship wat is de grootste les die je over jezelf hebt geleerd?Ik heb niet één grote les die ik over mijzelf heb geleerd in het traineeship maar enkele belangrijke lessen waren:

  • Het is juist krachtig om jezelf kwetsbaar op te stellen; door mij kwetsbaar op te stellen werd ik sneller wat gegund door collega’s, snapten zij mij beter en heb ik krachtigere relaties opgebouwd.
  • Dat lef hebben jouw ontwikkeling versnelt; juist door assertief en vrees de baas te zijn heb ik mijzelf kunnen plaatsen in situaties die mij hebben uitgedaagd en confronterend waren. Het waren die situaties die mij professionele en persoonlijke groei hebben versneld.
  • Het belangrijk is om geduldig te zijn en te genieten van het proces; ik wilde het liefst zo snel als mogelijk bijdragen aan mijn team en mij onderscheiden van mijn collega’s. Afgelopen jaar heb ik geleerd dat het laatste punt vaak met tijd komt. In iteraties word je een betere versie van jezelf. Ik heb leren genieten van het proces en de kleine winsten die ik gaandeweg dit proces heb geboekt.

Mooie lessen! Wat is voor jou de toegevoegde waarde van YC geweest tijdens het traineeship?

Het traineeship heeft het proces van zelfbewustzijn bij mij versneld. De kennis die ik in een jaar heb opgedaan over mijn kernwaarden, competenties en persoonlijkheid zou ik zonder dit traineeship te doen niet zo snel hebben verkregen. De uitgangspositie voor mijn carrière is daardoor aanzienlijk verbeterd. Ik kan op basis van de opgedane kennis over mijzelf betere keuzes maken over het leven dat ik wil leiden, het type werk dat ik wil doen en de bedrijven waarmee ik mij wil associëren.

Is er ook iets dat tegenviel tijdens het traineeship?

Het enige is dat ik graag nog meer in de techniek had willen duiken dan wij afgelopen jaar hebben gedaan. Ons team viel nog onder het ‘oude’ programma en bestond uit minder hands-on IT cursussen.

Deel dit bericht

Comments are closed.