Old Colfield starring Kim Middelkamp

0
Leestijd: 4 minuten

‘Vandaag in ons ‘Old Colfield’ rubriek wordt Kim geïnterviewd over haar tijd bij Young Colfield en nà Young Colfield. Nieuwsgierig naar het leven van een Old Colfielder? Lees het in dit interview!’

Op een zonnige woensdagochtend heb ik afgesproken met Kim Middelkamp. Zij heeft ongeveer een half jaar geleden het Talent Program afgerond en werkt op dit moment bij Sallandse Wegenbouw. Omdat dit bedrijf gevestigd is in het Oosten van het land, spreken we af op een dag dat Kim thuis in Amsterdam werkt. Op het terras van een koffietentje vertelt Kim mij over haar ervaringen tijdens het Talent Program en de plek waar zij is uitgestroomd. Ik geniet van haar enthousiaste verhalen en sta versteld van de berg energie die zij heeft!

Waarom heb je ooit voor Young Colfield gekozen?

Ik was klaar met studie en heel erg zoekende. Mijn vader heeft een eigen bedrijf in de infra sector, maar op dat moment was ik er zeker van dat ik daar niet wilde werken. Om op te starten en uit te zoeken wat ik dan wel leuk vond, kwam ik bij Young Colfield terecht. Ik kan mij het sollicitatieproces nog goed herinneren: ik ben behoorlijk uitgesproken en wilde gáán, heel eager om te rennen en te leren! Young Colfield wees mij al tijdens het solliciteren op het belang van rust en geduld en gaf mij mee er goed over na te denken of het Talent Program echt bij mij paste. Ik besloot ik ervoor te gaan, en toen was het met spanning wachten op de eerste opdracht…

En? Wat kwam er op je pad?

Mijn eerste opdracht was bij DJI, Dienst Justitiële Inrichtingen. Ik was daar ondersteunend werkzaam voor de projecten Elektronisch Patiënten Dossier en Telefonie voor Justitiabelen. Leuk, maar ook 8 maanden pittige maanden waarin ik mijzelf direct tegen kwam. Zoals ik zei was ik helemaal klaar om te gaan knallen, hard te werken! Maar ik kwam juist terecht in een overheidsomgeving, waarin processen lang kunnen duren en de lijntjes niet heel kort zijn. Dit was écht onwijs wennen, mijn geduld werd meteen flink op de proef gesteld!

Welke opdrachten heb je daarna gehad?

Mijn tweede opdracht was bij Van Lanschot Chabot, een intermediair in verzekeringen. Terwijl dit bedrijf fuseerde met Mandema & Partners was ik Personal Assistant van de CEO. Ik vond het heel mooi om een sparringpartner te mogen zijn op het hoogste niveau terwijl het bedrijf volop in verandering was, hier kon ik mijn energie en drive echt in kwijt. Naarmate de tijd vorderde won het ik vertrouwen van de CEO, waardoor er ruimte ontstond een mooi project naar mij toe te trekken. Zo heb ik samen met een externe consultant een strategietraject gerund ten behoeve van de fusie, waar ik veel van heb geleerd.
Na deze opdracht heb ik een tijdje op de bank gezeten, waar ik mijn ervaring uit het strategietraject bij Van Lanschot Chabot heb kunnen toepassen bij Young Colfield door strategiesessies te organiseren, heel leuk om te zien dat nu bijvoorbeeld de bootcamp gerealiseerd is! Aangezien ik aan het einde van mijn traineeship kwam, was ik al aan het nadenken over mijn vervolgstappen. Op de valreep heb ik als derde opdracht een pop-up store van Google Digitale Werkplaats mogen runnen aan de Prinsengracht. Daar kon ik als ‘aanpakker’ lekker mijn gang gaan. Inhoudelijk was dit niet de meest uitdagende klus, maar ik heb veel geleerd van de dynamieken die daar heersten en het was een mooie afsluiter van mijn tijd bij Young Colfield.

Wat doe je nu precies?

Ik wist al voor mijn laatste opdracht wat ik na Young Colfield zou gaan doen: ik wilde bij mijn vader in het bedrijf gaan werken. Dit was totaal niet mijn plan voordat ik aan het Talent Program begon, maar door mijn tijd bij Young Colfield heb ik het inzicht gekregen dat ik dit wilde doen. Samen met mijn vader en andere collega’s bij de Sallandse Wegenbouw zijn wij gaan zitten om mijn functie vorm te geven. De afspraak is dat ik dit een jaar ga doen en dat we daarna gaan evalueren en kijken hoe we verder gaan. Kort samengevat houd ik mij bezig met New Business, in verschillende vormen. Zo ben ik voornamelijk werkzaam voor onze divisie United, de nieuwste divisie waarbij we kunstgras sportvelden en complete sportaccommodaties aanleggen. Daarnaast ben ik bezig met circulair bouwen in de infra, aangezien ik een master in de richting van sustainability heb gevolgd ligt dit in mijn straatje. Daarnaast ook veel andere nieuwe dingen zoals digitaliseren, online marketing en procesoptimalisaties. Momenteel heb ik het erg naar mijn zin en ben ik mij de materie van de infra eigen aan het maken. Langzamerhand vind ik mijn weg in deze mannenwereld. Dat vind ik – tot nu toe – supermooi!

Wat is de belangrijkste les van Young Colfield?

Oeh, ik heb zoveel geleerd! De belangrijkste les voor mij is dat je soms moet afremmen, stilstaan, om verder te komen. Voor ik begon bij Young Colfield kon ik niet goed bij mijn gevoel komen, ik nam mijn beslissingen altijd op basis van ratio. Ik heb geleerd dat je in de momenten van rust dichterbij je gevoel kan komen. Alles wat je wil zit al in je, maar je moet er naar kunnen luisteren. Dit kan alleen maar als je soms, heel eventjes, stilstaat.

Daarbij heb ik een mantra overgehouden uit een sessie van Floris Evers bij Young Colfield. Ik leef volgens de formule G + R = U. Dit staat voor Gebeurtenis + Reactie = Uitkomst. De gebeurtenis ontstaat, het overkomt je en hier heb je vaak geen invloed op. Waar je wel invloed op hebt, is hoe je op de gebeurtenis reageert. En precies dit, jouw reactie, bepaalt de uitkomst!

Lees hier ervaringen van andere die en traineeship hebben gevolgd bij Young Colfield.

Deel dit bericht

Comments are closed.