ICT is een kracht achter innovatie

0
Leestijd: 2 minuten

Welke studies heb je afgerond en waar heb je gestudeerd?
Ik heb Communicatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.

Waarom heb je voor PGGM gekozen, wat sprak je aan?
Wat mij aansprak is dat ICT binnen PGGM is geïdentificeerd als één van de belangrijkste drijvende krachten achter innovatie. Dat biedt veel ruimte om nieuwe slimme oplossingen te implementeren. Hierin kan ik mijn kennis en voorliefde over ICT kwijt. Al sinds mijn tienerjaren fascineert de combinatie van online marketing en ICT mij. Bij PGGM krijg ik de kans om me met beide bezig te houden. Ik geloof dat we door slim gebruik van ICT, mensen een stem kunnen geven en dat we met behulp van deze stem onze marketing waardevol kunnen maken voor iedereen. De open cultuur van PGGM zorgt er daarnaast voor dat je veel kennis kunt delen en uitwisselen met collega’s.

Hoe ervaar je werken bij PGGM?
Binnen PGGM werk ik voor PGGM&CO, de ledenorganisatie van PGGM. Daar werken we aan het onderling verbinden van leden door middel van online communities. Door middel van moderne ICT toepassingen, proberen we de behoeften van mensen die werkzaam zijn in sector zorg en welzijn te achterhalen. Zo leren we wat er speelt en passen we voortdurend onze strategie daarop aan. Dat maakt het werk dynamisch en uitdagend.

Beschrijf eens een typische werkdag/werkweek?
Een typische werkdag begint met signalen die uit onze online communities naar voren zijn gekomen. Deze worden aangevuld met ideeën van onze marketeers en moderators: hoe we nog beter kunnen leren van onze leden. We gaan op zoek naar een slimme tool die ons daarbij kan ondersteunen en die binnen onze cloud infrastructuur past. Vervolgens werken we zo snel mogelijk naar een bruikbare test toe. Bij succes gaan we over tot implementatie anders gaan we op zoek naar een nog beter, slimmer of sneller alternatief.

Hoe ervaar je de cultuur binnen PGGM en binnen jouw unit/afdeling?
De cultuur binnen PGGM is open en eerlijk. PGGM&CO, de ledenorganisatie van PGGM is in januari van start gegaan met een nieuw team en een nieuwe missie. Het doel hierbij is om onderzoek te doen naar wat er speelt in de sector zorg en welzijn, met behulp van de laatste ICT voorzieningen.

Kun je je vakinhoudelijk en persoonlijk ontwikkelen binnen PGGM?
Er is binnen PGGM veel ruimte voor zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. Ik kreeg al snel veel verantwoordelijkheid om zelf als product owner een team van experts te coördineren bij de implementatie van een volledig nieuwe ICT architectuur. Ook krijg ik de kans om me te ontwikkelen als online marketeer. Daar leer ik elke dag enorm veel van.

Wat zijn jouw meest waardevolle lessen na een aantal maanden werken bij PGGM?
Mijn meest waardevolle les tot nu toe is het meenemen van mijn omgeving in besluiten. ICT- projecten hebben voor iedereen consequenties, daarom is het belangrijk om iedereen vanaf het begin mee te nemen.

Deel dit bericht

Comments are closed.