Selectieprocedure Traineeship ING

0
Leestijd: 2 minuten

De selectieprocedure voor het ING traineeship duurt vier tot zes weken. De procedure bestaat uit vijf stappen kan per richting een beetje verschillen.

Stap 1: Beoordeling van je curriculum vitae, motivatievragen en cijferlijst

Wij beoordelen je cv en cijferlijsten; een motivatiebrief is overbodig. Wanneer wij deze documenten goedkeuren briefen we je zodat je jezelf kunt voorbereiden op stap 2. Doe hier je voordeel mee!

Stap 2: Online capaciteitentest

In deze test beoordelen we je rekenkundige en verbale vermogen en je vermogen om logisch te redeneren. Rekenkundig vermogen heeft te maken met tabellen en statistische gegevens. Verbaal vermogen gaat over je begrip van geschreven informatie. Je vermogen om logisch te redeneren gaat over je probleemoplossend vermogen. Enkele dagen na de test hoor je of je door bent naar stap 3. Je krijgt je resultaten alleen te zien als het selectiegesprek positief is.

Stap 3: Selectiegesprek

Het selectiegesprek vindt plaats in Amsterdam met twee gesprekspartners van ING. Voorafgaand aan dit gesprek zul je een online vragenlijst over je persoonlijkheid in moeten vullen waardoor wij een beeld krijgen voor jouw competenties. Als je in het buitenland woont kun je bij uitzondering telefonisch geïnterviewd worden. De gesprekken zijn in het Nederlands of Engels. Na het interview krijg je feedback en hoor je of je doorbent naar stap 4.

Stap 4: Assessment

Tijdens het assessment kun je laten zien wat jouw kwaliteiten zijn in de praktijk. Je wordt geobserveerd in de praktijk en je wordt beoordeeld op je prestaties met betrekking tot een relevante aantal competenties en vaardigheden.

Het assessment bestaat uit een diepte-interview met een psycholoog en een rollenspel dat gesimuleerd is in een zakelijke situatie of rond een probleem. De psycholoog gebruikt de resultaten voor het formuleren van een advies en brengt jou en ING daarvan op de hoogte (enkele dagen later). Hiervan ontvang je ook een officieel rapport en de details worden alleen met jouw toestemming gedeeld met ING.

Stap 5: Board Panel

Het Board Panel is de laatste stap in deze selectieprocedure. Dit is een gesprek met twee personen uit het senior management van ING en een vertegenwoordiger van HR. Dit is je kans om ons ervan te overtuigen dat jij alle kansen gaat pakken die we je gaan bieden.

Eventueel volgt er nog een extra gesprek met twee senior managers uit jouw specifieke vakgebied. Dit hangt af van de richting die je gekozen hebt. Als je de complete selectieprocedure succesvol afrondt ontvang je direct een aanbieding van ING. Normaal gesproken is dit aansluitend op het Board Panel. Snel hierna kun je het officiële contract tekenen.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.