Stappenplan sollicitatieprocedure bij Rabobank?

0
Leestijd: 2 minuten

Je bent een interessante functie tegen gekomen en wilt solliciteren bij Rabobank. Top! Nu wil je natuurlijk weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet. Dan heb je de eerste stap gezet richting je droombaan. Nu begint de volgende stap van je sollicitatieprocedure, namelijk het daadwerkelijke solliciteren. Hieronder kun je lezen hoe zo’n procedure er uit ziet bij Rabobank.

Solliciteren bij Rabobank

Uiteraard is de eerste stap het schrijven van een sterke brief en een krachtig CV. De recruiter zal je sollicitatie beoordelen en voorleggen aan de manager.  Indien een assessment onderdeel is van de sollicitatieprocedure, staat dit in de vacaturetekst vermeld. Je sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Bij een positieve beoordeling nemen wij contact met je op voor een eerste gesprek.

Het is mogelijk om op meerdere vacatures tegelijkertijd te reageren. Wanneer je belangstelling hebt voor een vacature bij verschillende lokale banken, dien je per vacature een sollicitatie te versturen. Je kan je belangstelling voor andere vacatures ook aan de betrokken recruiter kenbaar maken. Hij of zij heeft een actueel overzicht van alternatieve mogelijkheden binnen de bank.

Bij een afwijzing ontvang je van ons een bevestiging en toelichting daarop / reden voor afwijzing.

De screening

Net als alle andere financiële instellingen in Nederland, screent de Rabobank Groep sinds 1 juli 2004 toekomstig personeel. De Regeling Screening Rabobank (RSR) is van toepassing op alle functies en heeft tot doel te achterhalen of een sollicitant voldoende betrouwbaar is. Ook stagiaires, uitzend- en detacheringkrachten, interim (project) medewerkers en managers vallen onder deze regeling.

Voor alle te screenen medewerkers geldt dezelfde basisprocedure. Na toestemming van de sollicitant wordt informatie ingewonnen. Het gaat hierbij om identiteit, diploma’s, referenties van werkgevers gedurende de voorafgaande twee jaar, een eigen verklaring van de sollicitant en een controle of de sollicitant voorkomt in het EVA/SFH-systeem, in VIS of het incidentenregister* van de Rabobank. Op basis van deze informatie besluit de manager vervolgens of de sollicitant voldoende betrouwbaar is om in dienst te nemen.

* EVA is de Externe Verwijzing Applicatie, waarin interbancair de gegevens worden gedeeld over personen die banken hebben benadeeld. SFH is vergelijkbaar met EVA, maar hierin zijn specifiek gegevens opgenomen van hypotheekverstrekkers, ook die buiten het bancaire circuit. VIS is het register van gestolen of vervalste identiteitsbewijzen. Het Incidentenregister is het register van personen die bij de Rabobank een incident hebben veroorzaakt.

benieuwd naar de huidige functies van Rabobank? kijk eens hier: Werken bij Rabobank

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.