Trainees spreken tijdens de Young Colfield sessie

0
Leestijd: 2 minuten

Tijdens deze editie van de maandelijkse Young Colfieldsessie deelden trainees uit verschillende programma’s wat zij voor opdrachten doen en hoe hun dagen eruit zien. Ben je benieuwd? Lees de blog!

Als nieuwste trainee van het Talent Program viel ik met mijn neus in de boter: gelijk in mijn eerste week stond er een Young Colfield sessie op de planning. Tijdens deze maandelijkse sessie komen alle Young Colfielders naar het kantoor in Amsterdam, wordt er samen gegeten en start om 19:00 uur het programma van die avond. Het programma van de sessies wisselt elke maand en kan variëren van een interessante gastspreker tot een spelletjesavond. Tijdens mijn eerste Young Colfield sessie stonden er vier hele speciale gastsprekers op het programma waarvan ik zeker wist dat ze een interessant verhaal zouden hebben.

Na de maandelijkse updates over Young Colfield, de trainees die uitstromen en de trainees die net gaan beginnen, is het tijd voor onze gastsprekers. Als trainee van Young Colfield start je binnen een van onze 4 programma’s: het Talent Program, het ING Top Engineer Program, het ABN AMRO IT Business Program of het KLM IT Talent Program. Binnen de programma’s krijgen de trainees allemaal dezelfde begeleiding en training van Young Colfield, maar voeren we totaal verschillende werkzaamheden uit. Ondanks dat we elkaar regelmatig zien, kan het toch nog wel eens onduidelijk zijn wie wat nou precies doet binnen zijn of haar programma. Daarom stond deze sessie in het teken van ‘meet the programs’ en vertelden vier trainees over hun dagelijkse werkzaamheden.

Zo maakte Bob voor eens en altijd duidelijk dat ze met het KLM programma niet op Schiphol te vinden zijn, maar op het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen. Daarnaast liet hij zien hoe ‘groen’ zijn werkplek is én kon hij een kleine sneak peek geven van het product waar hij en zijn team aan werken. Maike nam ons mee in de week van een ING trainee waarin ze werkt aan nieuwe algoritmes. Er is zelfs al een van haar algoritmes live op de website van ING gekomen, wat echt ontzettend gaaf is! Pepijn vertelde over de afwisselende projecten die een Talent Programmer uitvoert tijdens het traineeship, hoe de frisse blikken van de trainee gebruikt worden in een organisatie en hoe het is om na een aantal maanden weer met een nieuw project te starten. Tot slot gaf Bas inkijk in de werkzaamheden bij ABN AMRO. Hij vertelde over waar hij allemaal mee te maken krijgt als IT Business trainee, op welke afdeling binnen ABN AMRO hij en zijn team aan het werk zijn en wat er allemaal bij komt kijken voordat iets op de Cloud geüpload kan worden.

Na de vier presentaties was het voor mij, als nieuwe trainee, en de anderen volledig duidelijk waar iedereen zich mee bezig houdt bij de opdrachtgevers. Een betere eerste Young Colfield sessie had er wat mij betreft niet kunnen zijn!

Werken bij Young Colfield
Deel dit bericht

Comments are closed.