Traineeship bij de Rabobank

0
Leestijd: 2 minuten

Traineeship bij de Rabobank
“Ik ben relationship manager voor banken in emerging markets in Azië en Latijns-Amerika. Onze afdeling werkt voor grote klanten van Rabobank International die wereldwijd handelen in grondstoffen zoals granen, katoen, olie en metalen. Mijn afdeling Financial Institutions faciliteert de handelsstromen van deze klanten door interbancaire betaalinstrumenten. Ik vind het zeer uitdagend werk. Je moet kennis hebben van commodities, bankrisico’s en handelsfinancieringen. Bovendien is het zeer dynamisch en internationaal: om me heen voeren mijn collega’s telefoongesprekken in het Engels, Frans, Russisch, Spaans, Arabisch en Chinees. Ik werk hier sinds maart 2010; via een opdracht tijdens mijn Corporate Management Traineeship kwam ik erachter hoezeer deze afdeling bij mij past.”

Klik 
“De Rabobank was geen bewuste keuze van mij. Na mijn studie aan de European Law School ben ik naar China gegaan om mijn Mandarijn op te halen en mijn roots op te zoeken. Ik kwam eind 2008 terug, het moment dat de financiële wereld op zijn kop kwam te staan. En juist in die wereld wilde ik werken: ik had stage gelopen bij een financiële instelling en dat beviel me. Ondanks de financiële crisis kon ik kiezen uit traineeships bij twee banken. Ik koos voor de Rabobank. Omdat ze het slagvaardigst waren, ik erachter kwam dat er een heel professioneel internationaal apparaat schuilgaat achter de naam Rabobank en omdat het klikte met mijn toekomstige collega’s. Ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb: het Corporate Management Traineeship heeft mijn verwachtingen helemaal waargemaakt. Dat geldt ook voor de Rabobank: het is een goede, menselijke werkgever waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen.”

Breed Kennen
“De opdrachten in het Corporate Management Traineeship zijn heel interessant. En bewust divers. Naast het project op mijn huidige afdeling heb ik op de kredietbeoordelingsafdeling gewerkt bij Rabobank Rotterdam, meegelopen op het kantoor van Rabobank International in Madrid en een opdracht uitgevoerd op de afdeling Financial Logistics van Rabobank Nederland Corporate Clients. Deze laatste afdeling verzorgt het betalingsverkeer voor grote Nederlandse bedrijven. Door de opdrachten leer je zowel jezelf – vaardigheden én ontwikkelpunten – als de Rabobank Groep breed kennen: ook handig voor je netwerk in je verdere carrière. Zeker als je –zoals ik- niet goed weet welke richting je precies op wilt, is dat een prachtige start. De komende tijd wil ik heel goed worden in mijn functie. En daarna? Tja, de Rabobank is ook actief in bijvoorbeeld Shanghai, New York en Sao Paolo, dus wie weet.”

Geïnteresseerd in een traineeship bij Rabobank? Klik dan hier en lees meer artikelen op de “werken bij” pagina.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.