Terugblik op het EVG Café van 19 maart 2018

0
Leestijd: < 1 minuut

Het EVG Café op 29 maart vond in de Kauwgomballenfabriek plaats. Deze mooie locatie is een voormalig industrieel complex in Amsterdam Overamstel. We waren daar op uitnodiging van Constant IT, om daar hun nieuwe kantoor met een EVG Café te komen inwijden.

Met zeventig vakbroeders en -zusters hebben we het gehad over de AVG /GDPR wetgeving. Een superactueel onderwerp, want voor 25 mei 2018 moeten alle organisaties hier aan voldoen. Met elkaar hebben we dan ook antwoord proberen te vinden op de vraag

BEN JIJ AL PRIVACY-PROOF?

De eerste sessie werd gehouden door Vincent Berg, een expert op het gebied van informatiebeveiliging. Vincent is vooral werkzaam als hacker, maar dan aan de goede kant van de lijn. Met zijn verhaal maakte hij ons bewust van onze privacy. En dan vooral bewust van het feit dat we nog niet privacy-proof werken. Maar hoe zorgen we ervoor dat we dit wel gaan doen?

Daar ging het verhaal van Ed Dijkstra over. Als programmamanager heeft hij ING geholpen om aan de privacywetgeving te voldoen. Hij heeft zijn plan van aanpak voor ING met ons gedeeld. En hoe we dat vervolgens concreet kunnen vertalen naar acties binnen onze organisatie. In verschillende groepjes gingen we aan de slag het opstellen van een retentie schema voor HR. Dat leverde mooie inhoudelijke discussies op. Want we leggen eigenlijk best wel veel vast. En hebben we al die gegevens eigenlijk wel nodig? En voor hoe lang?

De discussies lieten vooral zien dat er nog een hoop werk te verrichten was om de vraag “ben jij al privacy-proof?” met ‘ja’ te kunnen beantwoorden. Tijdens de borrel en het hapje eten werd er dan ook nog flink over nagepraat en kennis met elkaar gedeeld.

Deel dit bericht

Comments are closed.