‘Young Development Professional’ bij PGGM

0
Leestijd: 2 minuten

Wat heb je gestudeerd en hoe ben je in aanraking gekomen met PGGM?


Na mijn vwo ben ik bij Universiteit Utrecht gestart met de bachelor Informatica. Nadat ik die had afgerond, ben ik door gegaan met de master Computing Science, waar ik nog mee bezig ben. Ik wilde geen bijbaantjes meer en heb toen mijn CV op een aantal vacature-websites geplaatst. Al snel werd ik benaderd door een recruiter die op zoek was naar Young Development Professionals voor PGGM. Hij schetste het beeld van een grote organisatie die erg betrokken is bij de ontwikkeling van haar werknemers en goede arbeidsvoorwaarden hanteert.

Na een aantal gesprekken met, onder andere, een teammanager en een ontwikkelaar waren beide partijen enthousiast om door te gaan. Het was geen probleem dat ik nog studeer en dus alleen parttime kon werken. Het leek me erg nuttig en interessant om bij zo’n groot bedrijf aan de slag te gaan. Mijn ervaring met programmeren is altijd kleinschalig geweest met school- en hobby-projecten. Ik was dus vooral geïnteresseerd in een functie waar ik ervaring op kon doen met grotere projecten en systemen.

Werken bij een pensioenbedrijf: saai of dynamisch?


Ik heb een periode meegedraaid in een team wat aan een data-conversie project bezig was. Hier heb ik in korte tijd enorm veel geleerd van mijn collega’s en de werkmethodieken binnen PGGM. Daarna ben ik als Junior Development Engineer doorgegaan bij een ander team, wat zich bezighoudt met meer financiële zaken. In dit team is des te meer gebleken dat werken bij een pensioenuitvoerder absoluut dynamisch is. PGGM voert momenteel veel veranderingen door in de methodieken. Dat maakt dit traject interessant en uitdagend. Daarnaast is de pensioenwereld sterk in beweging. Hierdoor is PGGM bezig haar systemen aan te passen aan het veranderende pensioenlandschap.

Inmiddels werk ik dus met veel plezier in een zeer ervaren team. Ik leer dagelijks nieuwe dingen. Niet alleen over de financiële en pensioenwereld, maar ook op technisch gebied. De beweging naar DevOps zorgt ervoor dat ik niet alleen maar de hele dag programmeer, maar ook bezig ben met onder andere testen, afstemmen met gebruikers, design, etc. En dat in een agile werkomgeving. Samen zorgt dit voor een uitdagende, leerzame en vooral erg leuke functie. Ik voel me hier op mijn plek, en ik wil voorlopig zeker blijven!

Deel dit bericht

Comments are closed.