Young CEVA on tour

0
Leestijd: 3 minuten

Dit najaar is een groep van 25 Young CEVA-leden afgereisd naar Barcelona. Het doel was een CEVA-site in een andere cultuur te bezoeken en elkaar beter te leren kennen. 

How far do you want to go?

Deze vraag werd ons letterlijk gesteld toen bekend werd dat we met een groep van 25 Young CEVA leden naar Barcelona zouden gaan. Wat we daar precies zouden gaan doen was nog niet bekend. Het enige dat vaststond was dat we met een gezellige groep collega’s zouden gaan.

Donderdag 19 oktober was het zover, op naar het vliegveld. Aangezien alle Young CEVA leden op verschillende locaties werken vertrok een deel vanaf Eindhoven Airport, een deel vanaf Schiphol Airport en onze Belgische collega’s vanuit Brussel. 3 verschillende groepen, op drie verschillende tijdstippen, vanaf 3 verschillende vliegvelden. Het aller belangrijkste: vrijdag ochtend om 10uur staat iedereen paraat voor het eerste programmapunt: een site bezoek aan onze site Surabit, iets buiten Barcelona.

“Ik ben bekend van televisie”

Na een mooie busrit, die uiteraard last had van een Spaans kwartiertje (lees: de bus was 50 minuten te laat), kon de kennismaking beginnen.  ‘Ik ben bekend van televisie’ of ‘ik heb als kind in West Afrika gewoond’ zijn enkele uitspraken die de revu passeerde.

CEVA Logistics Spanje

Vervolgens werden we ontvangen door de Managing Director Spanje, de Site Manager en de HR Manager. Uit de introductie die gegeven werd over onze Multi-User site bij Barcelona bleek al snel dat er veel zowel overeenkomsten als verschillen zijn in de organisatie en het soort klanten van Spanje en de Benelux. De voornaamste verschillen zitten hem er in dat Spanje een ‘plattere’ organisatie heeft en de functies anders ingevuld zijn. Dit is te zien in de praktijk bij de negen engineers in Spanje. Zij hebben wel een standplaats, maar opereren voornamelijk door heel Spanje. Subirats heeft daardoor geen enigneers of LEAN Agents op de site zelf. Daarnaast verschillen de functies enorm met de functies in de Benelux.

De contract manager is eigenlijk een supervisor en de supervisor is een meewerkend voorman. Het viel verder direct al op dat er in Spanje een sterkere focus ligt op familie, relaties, mensen en sociale betrokkenheid. Er worden op de Site veel verschillende sociale activiteiten georganiseerd.

Netwerken, cava en fun

Na de rondleiding vond er een lunch plaats samen met het management van de site Subirats. Dit bood direct  een kans om te netwerken met Nederlandse en Spaanse collega’s. Soms onder begeleiding van handgebaren om taalbarrières te overbruggen. Aan het einde van de dag zijn we naar een Cava wijngaard geweest. Hier hebben we een interessante rondleiding gehad. Er was natuurlijk de gelegenheid om een glas Cava te proeven, waar geproost is op onze mooie internationale organisatie.
Na de Cava-tour en de busrit terug zijn we uit eten geweest bij een restaurant bovenop het winkelcentrum Arenas de Barcelona, vanwaar we een prachtig uitzicht hadden over de stad. Een aantal tapas en drankjes later was het tijd om Barcelona by night te ontdekken.
De volgende dag stond een fietstocht door Barcelona op het programma, om de stad ook bij daglicht eens goed onder de loop te nemen. Na de tocht ging de groep uiteen voor een bezoek aan de wedstrijd FC Barcelona – Malaga of lekker eten op het terras.

How far do you want to go?

De trip naar Barcelona was een mooie manier om te zien welke mogelijkheden er bij een groot internationaal bedrijf als CEVA liggen. Veel van onze collega’s zijn na de trip bij elkaar op de verschillende locaties op bezoek geweest. Daarnaast heeft onze collega een aantal concepten die hij toegepast in Nederland.

Zo zie je maar. Zowel in binnen als buitenland werken veel enthousiaste (jonge) collega’s. We hebben mooie locaties en veel mogelijkheden om jou ambities waar te maken? Kortom: does your ambition match our opportunities?

Lees ook over Tim die vertelt over zijn huidige rol binnen het CEVA Traineeship.

Deel dit bericht

Comments are closed.