Trainee bij CEVA? Vice President HR vertelt…

0
Leestijd: 2 minuten

5 tips om jouw ambities waar te maken

Mijn carrière binnen CEVA Logistics begon ik 15 jaar geleden als trainee. Dat was voor mij een hele bewuste keuze, want ik wilde graag bij een internationale club werken, waar je al snel best wat verantwoordelijkheid krijgt. Dat past bij mij. Ik was en ben ambitieus. Dan moet je in een omgeving terecht komen waarin je zelf achter de knoppen van je carrière staat. Maar hoe zorg je ervoor dat je dat ook lukt? Ik geef je 5 tips. 

1.Jij bepaalt

Als trainee heb je de ultieme kans om overal rond te kijken. Om erachter te komen wat je echt leuk vindt en waar je energie van krijgt. Je bent zelf verantwoordelijk om antwoord op je vragen te krijgen. Blijf dus altijd nieuwsgierig, kijk goed om je heen, leer mensen kennen en neem initiatief. Alleen dan kun je je eigen carrière een kickstart geven bij CEVA.

2. Weg met die comfortzone

Geef toe, het is soms best lekker om de dingen te doen zoals je ze altijd al deed. Daar kom je niet verder mee. Zorg dat je nieuwe dingen bedenkt en doet en durf naar voren te stappen met nieuwe initiatieven. Daar leer jij van, maar wij ook. Bij CEVA staat de LEAN cultuur centraal, dus het continu zoeken naar verbetering en vernieuwing zit in ons DNA. Bij jou ook?

3. Blijf jezelf

Wat past bij jou en waar word jij echt gelukkig van? Dit zijn vragen die jij jezelf gaat stellen als je op zoek bent naar de geschikte baan. Maak keuzes die het beste bij jou passen en volg je hart, maar ga wel de uitdaging met jezelf aan. Twijfel, fouten maken en er weer van leren. Het hoort er allemaal bij.

4. Neem de tijd

Wat belangrijk is, is dat je jezelf de tijd geeft je te ontwikkelen. Wanneer je je ambities volgt, kom je er echt wel. Ook al kost het soms wat meer tijd dan gehoopt. Geniet van je loopbaan. Haal het beste uit jezelf. Elke dag opnieuw. Sta stil bij je successen. Haast heeft als risico dat je een skill niet écht eigen maakt, waardoor je dingen maar half leert.

5. Leer van je collega’s

Vergeet niet dat je niet alles alleen kunt. Je hebt je collega’s om je heen nodig om een topresultaat te behalen. Samen ben je een team, leer dus van je collega’s. 20% van alles dat je leert, leer je van anderen. Jouw collega’s zijn er om je te helpen. Vraag om advies, leer van andere kwaliteiten, vraag om hulp, kijk wat er beter kan, geef en ontvang feedback. Alleen dan kom je in de positie om jouw carrière echt een boost te geven. How far do you want to go?

Succes!
Ralf de Wit (Vice President HR Benelux) 

Deel dit bericht

Comments are closed.