Traineeship bij APPM – NWT

0
Leestijd: 2 minuten

Een statisticus waadde vol vertrouwen door een rivier die gemiddeld één meter diep was. Hij verdronk. -Godfried Bomans
Water is één van de negen sectoren waarin wij als Nederland uitblinken, maar ook waarin we moeten blijven investeren om toonaangevend te kunnen blijven. -De Nederlandse overheid,
Topsector Water & Maritiem
‘Watercrisis’ behoort tot de top 3 globale risico’s in termen van impact. -World Economic Forum

Het moge duidelijk zijn: water is veelzijdig. Iedereen heeft met water te maken, de één wil droge voeten houden en de ander wil kunnen drinken. Water is voorspelbaar en onvoorspelbaar tegelijkertijd, en de belangen van water zijn groot – soms héél groot. Maar toch, in het dagelijks leven speelt water vaak een onzichtbare rol. Deze dynamiek maakt dat ik water intrigerend vind, en dat ik me graag inzet voor werk dat aan water raakt. Water doet er echt toe.

Ik ben dan ook met plezier begonnen aan het Nationaal Water traineeship (NWT), dat ik ken door een eerdere deelname aan Wetskills Mozambique waar destijds ook trainees van het NWT aan deelnamen. Sterk aan het NWT vind ik dat het van de ene kant bestaat uit een goed in elkaar gezet programma voor algemene persoonlijke en professionele ontwikkeling, en van de andere kant uit projecten uit de (water)praktijk. Deze projecten voeren wij als trainees in kleinere groepen uit, bij elkaars organisaties. Daarmee leren we tegelijkertijd de dagelijkse praktijk kennen van verschillende bedrijven en instanties, alsook de watersector in bredere zin. Kortom: het NWT biedt wat mij betreft een goed en divers programma waarmee je in twee jaar tijd een grote sprong voorwaarts kan maken.

APPM is het bedrijf waar ik werkzaam ben, sinds vlak voordat ik aan het traineeship bij NWT begon. Hier ben ik gestart na een studie Civil Engineering and Management en een verblijf in het buitenland. Het is een bedrijf van managers en adviseurs die werken aan de inrichting, ontwikkeling en herstructurering van stedelijk en landelijk gebied, voornamelijk voor en samen met verschillende overheden. Dit alles met als missie: Nederland mooier maken. Water is daarbij één van de werkvelden, waarbij APPM werkt aan een klimaatbestendig, waterrijk en duurzaam Nederland. Aan het begin van mijn deelname aan het NWT werk ik vanuit APPM aan verschillende opdrachten, waarvan twee belangrijke zijn: contractmanagement van een dijkversterkingsproject in aanbesteding bij Waterschap Drents Overijsselse Delta, en omgevingsmanagement van een gebiedscontract beheer en onderhoud bij de Provincie Noord-Holland.

Ilja is trainee van april 2018 tot april 2020.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.