Bedrijven in de zoektocht naar IT talent

0
Leestijd: 2 minuten

IT populair binnen bedrijven
Technische studenten en werknemers spelen een grote factor in deze innovatieve en economische groei in Nederland. ING, Philips, Unilever en Microsoft zien allemaal toekomst in de IT. Met de komst van gegevensdeling zijn data-analisten onmisbaar geworden binnen organisaties. Door deze technische professionals kunnen bedrijven meedraaien in de innovaties en technologische veranderingen die de huidige tijd met zich meebrengt en gelijktijdig inspelen op de persoonlijke voorkeuren van de klant. Ze zijn allemaal op zoek naar kandidaten die kunnen doorgroeien naar sleutelposities binnen het bedrijf, van data scientist tot app-ontwikkelaar of experience designer.

Mismatch in de arbeidsmarkt
Door deze groei in innovaties en nieuwe ontwikkelingen, is er veel vraag naar IT talenten. Werkgevers hebben vooral veel behoefte aan Developers op HBO niveau, zo blijkt uit het rapport van Nederland ICT. Toch vindt er bij IT beroepen op veel vlakken een mismatch plaats. Dit heeft te maken met de traditionele technische vaardigheden en competenties die niet aansluiten op de huidige bewegingen binnen de vernieuwende techniek sector. Zo zijn er veel starters die zo aan de slag kunnen als Developers, omdat ze wel de gevraagde competenties bezitten (denk aan competenties als ‘bouwen’, ‘uitvoeren’ en ‘mogelijkmaken’). Toch hebben ze niet de juiste opleiding gevolgd om als volwaardig Developer aan de slag te gaan.

Investeren in innovatie
Ondanks deze mismatch, hoeft de starter binnen de technieksector zich niet al te veel zorgen te maken. Veel bedrijven hebben moeite met het vervullen van informaticaberoepen op hoog niveau. Organisaties zetten zich hierdoor juist in voor het blijvend doorleren en bijscholen van technische werknemers om hen een interessante loopbaan aan te bieden. Echter vragen ze ook enige kennis en vaardigheden als basis. Daarnaast verwachten ze dat jij weet waar je talenten liggen en willen ze dat je deze ook continu verder blijft ontwikkelen binnen je carrière.

Solliciteren binnen deze sector biedt dus veel doorgroeimogelijkheden. Naast de praktijkervaring worden ook interne trainingen en workshops aangeboden. Bedrijven zoeken jou!

Deel dit bericht

Comments are closed.