Een inhousedag, wat is het?

0
Leestijd: 2 minuten

Misschien heb je het ooit eens voorbij zien komen, een inhousedag. Allemaal leuk en aardig, maar wat is een inhousedag eigenlijk en wat kan je ervan verwachten?

Wat is een inhousedag?

Een inhousedag biedt jou een prima mogelijkheid om op een vrij laagdrempelige manier in één dag kennis te maken met een bedrijf. Jij meldt je meestal online aan door middel van het achterlaten van jouw cv en een korte motivatie, of het invullen van een formulier dat deze twee onderdelen combineert. Vervolgens wordt je op basis hiervan geselecteerd. Bij sommige bedrijven vindt er ook nog een selectiegesprek plaats, maar in de regel blijft het bij het opsturen van jouw cv en motivatie.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de dag luister je met ongeveer 20 studenten naar verschillende presentaties, is er vaak een rondleiding, een kleine case of training en ter afsluiting een borrel. In één dag kun jij zo een aardig beeld krijgen van een bedrijf en bovendien jouw ‘ultieme visitekaartje’ achterlaten. Besef dat jij aanzienlijk meer uit een inhousedag of ander contactmoment haalt wanneer jij duidelijk weet wat jouw kwaliteiten, interesses en ambities zijn. Wanneer jij dit voor jezelf duidelijk hebt zul jij niet alleen in staat zijn om een beter visitekaartje achter te laten, maar kun jij bovendien tijdens een inhousedag veel beter kijken of de organisatie voor jouw gevoel bij jouw past; qua bedrijf an sich en specifiek qua functies. Wanneer jij op deze bewuste manier deelneemt aan een inhousedag kan deze dag, naast dat het leuk is, ook zeer nuttig zijn.

Waarom een inhousedag?

Ben jij opzoek naar een stage, starterfunctie of een traineeship? Dan is een kijkje achter de schermen een hele mooie manier om te kijken of het bedrijf een passende plek voor jou is. De functiebeschrijving en benefits kan je online al vinden, maar de sfeer kan je pas echt proeven als je daadwerkelijk in gesprek gaat met werknemers.

Inhousedagen worden ook vaak georganiseerd door bedrijven als oriëntatie voor traineeships. Bij een traineeship investeren werkgever en werknemer vaak richting de twee jaar van hun tijd en energie in elkaar. Voor deze reden is het erg fijn om op een inhousedag te kijken of jullie een match zijn.

 

 

Hopelijk heb je een beter beeld gekregen van wat een inhousedag inhoud. Wil je meer lezen? Vind hier alle artikelen over Inhousedagen. Wil je het een keertje in het echt meemaken? Schrijf je dan hier in voor een inhousedag. 

Als je een interessante inhousedag gevonden hebt kan je ook gelijk kijken wat voor starterfuncties of traineeships daar uit te halen zijn!

Deel dit bericht

Comments are closed.