Wat doen trainees na het YSE traineeship?… Rens vertelt!

0
Leestijd: 2 minuten

Het begin

In oktober 2015 begon ik samen met Evelien, Christianne en Christoph aan het traineeship bij Smurfit Kappa; als eerste groep graduates kwamen wij in dienst bij Smurfit Kappa Benelux. Na mijn studie wilde ik graag mijn loopbaan beginnen met een traineeship. Omdat ik intensief aan mijn persoonlijke ontwikkeling wilde blijven werken én een bedrijf graag op verschillende manieren en van verschillende kanten wilde leren kennen. Bij mijn eerste opdracht kreeg ik meteen de kans om Smurfit Kappa goed te leren kennen: ik deed een Benelux-breed project, waarbij ik onder andere de CO2-voetprint van de verschillende productielocaties in kaart bracht. De tweede en derde opdracht waren gericht op 1 productielocatie, maar wel twee heel verschillende types: bij Zedek in Deventer produceren ze producten van golfkartonmet een hoogwaardige bedrukking; bij Hexacomb in Ermelo worden (beschermende) producten met een honingraatconstructie geproduceerd.

Na het YSE traineeship

Na anderhalf jaar YSE traineeship was ik nog altijd enthousiast over het bedrijf en had ik bovendien voor mezelf helder welke richting ik uiteindelijk op zou willen. Toen me op het einde van de derde opdracht werd gevraagd om bij Hexacomb te blijven en een functie te krijgen die heel goed bij mij en mijn ambities past, heb ik dan ook niet lang getwijfeld. Hoewel het traineeship twee jaar duurt, is het uiteindelijke doel van de organisatie om trainees aan een goede, passende functie binnen het bedrijf te helpen. Ik kreeg daardoor de volledige steun om deze uitdaging aan te gaan ondanks dat dit een half jaar eerder gebeurde dan gepland. En zo begon ik in april aan mijn nieuwe baan als Operations Support Manager bij Smurfit Kappa Hexacomb. In deze functie stuur ik 5 mensen aan, met verantwoordelijkheden rond machineplanning, transportplanning, inkoop en orderverwerking. Daarnaast werk ik aan het verbeteren van bepaalde bedrijfsprocessen, zoals het implementeren van een nieuw planningssysteem. Een uitdagende functie waar ik veel energie uit haal.

Ondanks dat het YSE traineeship in april was afgelopen, heb ik het afgelopen half jaar nog maandelijksecoachingsgesprekken gehad met Ebba, mijn talent manager vanuit YSE. Hoewel ik deze meetings in de eerste anderhalf jaar ook al nuttig vond, ben ik ze de afgelopen maanden nog meer gaan waarderen. De drie opdrachten die ik voor het traineeship heb gedaan vroegen vooral veel van me op organisatorisch en analytisch niveau. In mijn huidige functie als manager ben ik echter niet alleen verantwoordelijk voor mijn eigen werk, maar ook voor dat van mijn team; bovendien vraagt het ook wat van mijn people management skills. Ebba heeft me hier erg goed mee kunnen helpen en nu komen de dingen die we het afgelopen anderhalf jaar hebben besproken nog meer naar voren. Daar ben niet alleen ik haar dankbaar voor, maar mijn teamleden vast ook.

Wil je net als Rens deelnemen aan een YSE traineeship? Check dan de openstaande vacatures en solliciteer!

Deel dit bericht

Comments are closed.