Goed starten in je nieuwe baan in Corona-tijd

0
Leestijd: 3 minuten

Veel dingen zijn anders in deze Corona-tijd. Een avondje lekker met vrienden naar de kroeg? Zit er niet in. Je afstudeerpraatje houden voor een publiek om dezelfde avond nog een afstudeerborrel te doen? Vergeet het maar. Ouderwets bij een bedrijf op de koffie om daar te solliciteren? Nope. Een goede start bij je nieuwe werkgever? Dat kan dan weer wel. OchtendMens Philip Oomkens neemt je mee in zijn ervaringen.

Digitaal én ‘live’ starten bij OchtendMensen   

Inmiddels werk ik anderhalve maand met veel plezier als adviseur bij OchtendMensen. De Coronamaatregelen boden gelukkig de ruimte om in mijn inwerkperiode een paar keer op het OchtendMensen-kantoor in Amersfoort te werken. Bijvoorbeeld op mijn eerste werkdag. Zodat ik kon zien hoe ’mijn’ kantoor er nou eigenlijk uitziet, om m’n laptop en telefoon op te halen en om gevoel te krijgen bij het bedrijf waar ik de komende drie jaar aan de gang ga. Maar zeker ook om een aantal van mijn nieuwe collega’s te ontmoeten: mijn manager, mijn buddy, en een paar collega’s met wie ik veel samenwerk.

Om op dit laatste maar gelijk terug te komen: de OchtendMensen die ik ‘in het echt’ heb ontmoet, zorgden er direct voor dat ik me in deze gekke tijd toch erg gauw thuis voelde. De eerste dag dat je aan de gang gaat, krijg je de vraag of je jezelf aan de gehele OchtendMensen-groep wilt voostellen. In mijn geval deed ik dit door via de mail een klein verhaaltje om mezelf te schrijven en een paar toonbare foto’s uit m’n camerarol in een collage te plakken. Ik had verwacht dat ik hierop misschien een paar ‘welkom’-mailtjes terug zou krijgen. Maar tot mijn verbazing werd ik door de meerderheid van de OchtendMensen gelijk teruggemaild met de vraag wanneer we ‘digitaal zouden koffie drinken’. Iedere week leer ik zo weer een paar OchtendMensen beter kennen.

Digitaal starten bij je opdrachtgever

Dan is er nog het tweede deel van digitaal starten: starten bij je opdrachtgever. Voor mij was het voordat ik in dienst kwam al duidelijk dat mijn eerste opdracht bij de GGD Hollands Midden zou zijn, binnen het team Coronabestrijding. Gelukkig voor mij had mijn OchtendMensen-collega Fenna bij deze opdrachtgever al een soortgelijke opdracht gedaan. Zij kon mij aardig op weg helpen met wie ik allemaal het beste zo snel mogelijk kennis kon gaan maken bij mijn opdrachtgever.

Als je een beetje wegwijs bent binnen de organisatie – en dit kan best even duren – komen de taken die je leuk vindt of die jou goed liggen vanzelf op je af. Zo begon ik als secretaris. Maar in anderhalve maand is mijn mijn rol bijgesteld en heb ik nu een groot aandeel in de strategie, planning en capaciteit rondom het vaccinatieproces. Ik merkte dat er vraag was naar iemand die deze rol kon oppakken, en dat ik mijzelf daarin wel zag werken. Ik heb dit bij mijn manager bij OchtendMensen aangekaart. Samen hebben we gekeken of er een andere OchtendMensen-adviseur was die mijn rol als secretaris bij de GGD Hollands Midden zou kunnen overnemen, omdat daar ook nog veel te doen was!

Inmiddels loop ik al bijna anderhalve maand met veel plezier bij de GGD rond. Ik zit nu éénmaal per week op de GGD-locatie in Gouda voor een aantal strategische overleggen. Het is fijn om deze strategische overleggen wel live te kunnen doen. De rest van de tijd werk ik vanuit huis, en soms met een goede reden met een klein groepje en ruim anderhalve meter afstand een dag op het OchtendMensen-kantoor in Amersfoort. Wat mij betreft een fijne verhouding die prima werkt!

Wil je meer weten over solliciteren of werken bij OchtendMensen, neem dan contact met mij op. En meer over solliciteren of je inschrijven voor onze inhousedag lees je hier.

Vind je het interessant om te weten hoe je het beste digitaal kunt solliciteren? Dit kan je lezen in deze blog van mijn OchtendMensen-collega Yasmine Sengonul.

 

Deel dit bericht

Comments are closed.