Matching Days – Ahold Delhaize

0
Leestijd: 2 minuten

Ahold Delhaize is een bedrijf dat ik persoonlijk al lange tijd kende doordat ik er bijna dagelijks mee in aanraking kom. Dit zal waarschijnlijk voor velen van jullie ook gelden. Toen ik besloot om een extra jaar aan mijn bachelor te plakken om onder andere een stage te gaan lopen, wist ik vrij snel dat Ahold Delhaize één van de organisaties was waar mijn voorkeur naar uitging. Het werken met tastbare producten in een zeer dynamische markt leek mij ontzettend interessant en leerzaam. Naast dat de eerste indruk dus al goed was, vind ik het ook erg belangrijk hoe het is als je contact hebt met mensen die al bij de organisatie werken. Het leuke aan het proces bij Ahold vond ik dat je meerdere mensen spreekt, op verschillende posities binnen de organisatie, waardoor je een goed beeld krijgt van wat voor mensen er bij Ahold Delhaize werken. Dit was voor mij erg belangrijk in mijn keuze voor Ahold.

Na een blik op de site van Ahold Delhaize kwam ik er al vrij snel achter dat een groot deel van de stages die aan worden geboden via de Matching Days gaat. Wat ik erg fijn vond was het persoonlijke aspect van het hele proces, je wordt goed op de hoogte gehouden en je krijgt snel duidelijkheid. Het leuke aan de Matching Day is dat je met meerdere managers in gesprek gaat. Waarschijnlijk zullen velen van jullie ook niet precies weten wat het inhoudt om stage te gaan lopen op een sales/finance/marketing afdeling en wat de taken zijn die hierbij horen. Tijdens de Matching Day krijg je de kans om echt met managers in gesprek te gaan die jou ook wat meer vertellen over wat zij precies doen en wat jouw rol hierbinnen zou kunnen zijn. Hierdoor krijg je een veel beter beeld over welke verschillende functies er bestaan binnen een vakgebied zoals finance, want dit zijn er natuurlijk ontzettend veel. De managers die ik gesproken heb tijdens de Matching Day waren ontzettend enthousiast en vertelden met ontzettend veel plezier over wat zij deden. Ze waren ook vooral erg geïnteresseerd in wie er nou voor hun zat.

Waar ik ontzettend naar uit kijk binnen mijn stage is het hebben van veel verantwoordelijkheden en het feit dat ik ontzettend veel in de praktijk ga leren. Ik kreeg gelijk vanuit het eerste gesprek het gevoel alsof ik veel kansen en vrijheid ga krijgen om dingen op te pakken. Wat ik zo leuk vind is dat er stages op allerlei verschillende plekken binnen de organisatie worden aangeboden waarbij je echt mee gaat werken in een team. Ik kijk er dan ook naar uit om samen te werken met verschillende afdelingen en nieuwe mensen te ontmoeten waarmee ik hopelijk het komende halfjaar mooie dingen ga neerzetten.

Als ik een tip aan je zou mogen geven zou dat zijn; wees voorbereid, maar laat het op je afkomen. Doe voor zover dat kan research over de organisatie en wat bepaalde functies inhouden, maar denk ook goed na over wat jij zoekt en wat jij te bieden hebt. Verder moet je vooral jezelf zijn, stel leuke vragen, wees enthousiast en laat zien wie jij bent.

Veel succes!

Deel dit bericht

Comments are closed.