Matching Days – Ahold Delhaize

0
Leestijd: 2 minuten

Ahold Delhaize is een bedrijf dat ik al lange tijd ken doordat ik er bijna dagelijks mee in aanraking kom. Dit zal waarschijnlijk voor velen van jullie ook gelden. Ik besloot om een extra jaar aan mijn bachelor te plakken om mijn stage te lopen. Toen kwam ik vrij snel tot de conclusie dat Ahold Delhaize één van de organisaties was waar mijn voorkeur naar uitging. Het werken met tastbare producten in een zeer dynamische markt leek mij ontzettend interessant en leerzaam. Ik kreeg een positieve eerste indruk van het bedrijf middels een van de matching days. Ook vind ik het erg belangrijk om te praten met mensen binnen de organisatie en om hun eens aan de tand te voelen. Het leuke aan het proces bij Ahold vond ik dat je meerdere mensen spreekt. Verschillende posities binnen de organisatie komen aan bod. Hierdoor je een goed beeld krijgt van wat voor mensen er bij Ahold Delhaize werken. Dit was voor mij erg belangrijk in mijn keuze voor Ahold.

Van Matching day naar stageplaats.

via de site kwam ik er al vrij snel achter dat een groot deel van de stages van Ahold Delhaize aangeboden worden via de Matching Days. Wat ik erg fijn vond was het persoonlijke aspect van het hele proces, je wordt goed op de hoogte gehouden en je krijgt snel duidelijkheid. Het leuke aan de Matching Day is dat je met meerdere managers in gesprek gaat. Waarschijnlijk zullen velen van jullie ook niet precies weten wat het inhoudt om stage te gaan lopen op een sales/finance/marketing afdeling en wat de taken zijn die hierbij horen. Tijdens de Matching Day krijg je de kans om echt met managers in gesprek te gaan die jou ook wat meer vertellen over wat zij precies doen en wat jouw rol hierbinnen zou kunnen zijn. Hierdoor krijg je een veel beter beeld over welke verschillende functies er bestaan binnen een vakgebied zoals finance, want dit zijn er natuurlijk ontzettend veel. De managers die ik gesproken heb tijdens de Matching Day waren ontzettend enthousiast en vertelden met ontzettend veel plezier over wat zij deden. Ze waren ook vooral erg geïnteresseerd in wie er nou voor hun zat.

Waar ik naar uit kijk binnen mijn stage is het hebben van veel verantwoordelijkheden en het feit dat ik ontzettend veel in de praktijk ga leren. Ik kreeg gelijk vanuit het eerste gesprek het gevoel alsof ik veel kansen en vrijheid ga krijgen om dingen op te pakken. Het spreekt mij aan dat er verschillende plekken binnen de organisatie worden aangeboden waarbij je echt in het team gaat werken. Ik kijk er dan ook naar uit om samen te werken met verschillende afdelingen en nieuwe mensen te ontmoeten waarmee ik hopelijk het komende halfjaar mooie dingen mee ga neerzetten.

Als ik een tip aan je zou mogen geven zou dat zijn; wees voorbereid, maar laat het op je afkomen. Doe voor zover dat kan research over de organisatie en wat bepaalde functies inhouden, maar denk ook goed na over wat jij zoekt en wat jij te bieden hebt. Verder moet je vooral jezelf zijn, stel leuke vragen, wees enthousiast en laat zien wie jij bent.

Veel succes!

Deel dit bericht

Comments are closed.