Stage lopen bij Ahold Delhaize

0
Leestijd: 2 minuten

“Nooit gedacht dat ik na tien jaar nog bij Albert Heijn zou werken”

Ik weet nog dat toen ik 14 was, ik bij de Albert Heijn om de hoek had gesolliciteerd omdat ik zó graag daar wilde werken. Maar helaas, ik was nog net een beetje te jong en moest nog even wachten. Daar baalde ik toen enorm van. Ik heb dan ook toen ik 15 werd, direct weer gesolliciteerd en drie weken later startte mijn eerste shift op zaterdagochtend. We zijn nu tien jaar verder en ik had nooit gedacht dat ik zo lang bij Albert Heijn zou werken. Stage lopen bij Ahold Delhaize

Mijn naam is Taylor Mae Bouwman, ik ben 25 jaar en ik ben nu werkzaam in het team Public Affairs en Stakeholdermanagement op de afdeling Communicatie op het hoofdkantoor van Albert Heijn. Tot juni 2019 heb ik een Albert Heijn-winkel gewerkt. Ik ben begonnen als vakkenvuller, werd caissière en merkte dat ik me steeds verantwoordelijker voelde voor het reilen en zeilen van de winkel. Ik mocht al snel zelfstandig sluiten en werd aangemerkt als ‘talent’. Intern houdt dat in dat je potentieel teamleider kan worden. 

Als iets mij in die tien jaar duidelijk is geworden is dat als je wilt, leergierig bent en laat zien dat je van toevoegde waarde bent voor het team en de organisatie, er altijd ruimte is om door te groeien. 

Ik ben zo’n zeven jaar teamleider geweest in de winkel. Tijdens het laatste halfjaar dat ik in de winkel heb gewerkt, moest ik voor mijn studie European Studies stage lopen. Binnen European Studies had ik gekozen voor de specialisatie voor de publieke sector en ik had me al lange tijd geïnteresseerd voor de politiek. Ik wilde mijn stage niet per se bij Albert Heijn doen, maar ik had wel eens een rondleiding gehad op het hoofdkantoor en wist dat er een team Public Affairs en Stakeholdermanagement was. Nu was hier eigenlijk geen stagevacature voor, dus trok ik mijn stoute schoenen aan en heb toch bij het interne stagebureau geïnformeerd om stage te lopen bij Ahold Delhaize binnen dit team. Het bleek uiteindelijk een gouden match!

Ik heb tijdens mijn stage onwijs veel geleerd over het vak, over het bedrijf en ook het werken op kantoor – wat natuurlijk heel anders is dan werken in de winkel. Overigens wordt winkelervaring op het hoofdkantoor zeer gewaardeerd en worden je ervaringen nog wel eens gebruikt voor vraagstukken die leven. Mede hierdoor voelde de overgang van winkel naar kantoor eigenlijk helemaal niet zo gek, het is allemaal éen bedrijf. 

Na stage lopen bij Ahold Delhaize ben ik gevraagd te blijven op de afdeling Communicatie en heb ik een aantal maanden in het team Events mogen meewerken aan mooie evenementen zoals winkelmanagers-dagen voor Albert Heijn, maar ook voor bijvoorbeeld Etos. Toen ik, na het afronden van mijn studie, werd gevraagd om een vakantieverlof op te vangen binnen mijn oude stageteam, kon ik natuurlijk geen nee zeggen! En met nog een zwangerschapsverlof van een andere collega erachteraan, werk ik toch alweer een jaar op het hoofdkantoor. 

Het is mooi hoe dingen kunnen lopen, hoe gaandeweg kansen ontstaan, er ruimte is om te leren en om deze stappen te kunnen zetten bij het bedrijf waar ik toen ik 14 was al zó graag wilde werken. 

Wil jij stage lopen bij Ahold Delhaize? Bekijk alle openstaande stagevacatures.

Ga naar de website

Ben je aan het solliciteren? Lees dan hoe je een goed curriculum vitae schrijft.  

Deel dit bericht

Comments are closed.