Hoe schrijf je een goede slotzin?

0
Leestijd: 2 minuten

Je hebt een leuke vacature gevonden, maar je bent niet de enige de enthousiast is over de functie. Dus tijd om aan de slag te gaan met je motivatiebrief! Je bent bijna klaar met je motivatiebrief, alleen een pakkende afsluiting, dat is nog best wel lastig. Je wilt niet standaard eindigen als de rest. In deze blog ga ik jou van alles vertellen over de slotzin van je motivatiebrief en hoe jij je kan onderscheiden van alle andere!

Waarom is een goede slotzin belangrijk?

Je hoort vooral dat het begin van een tekst belangrijk is, omdat je de lezer moet overtuigen om verder te lezen. Een positieve eerste indruk maken is heel waardevol. Dit geldt inden dito voor de slot zin. Wanneer jij je brief goed eindigt, onthoudt de lezer jou als een goede kandidaat.

Wat staat er in een goede slotzin?

  1. Laat je enthousiasme blijken voor deze vacature en de organisatie. Je kunt je enthousiasme onderbouwen met een korte samenvatting waarom jij goed past op deze functie.
  2. Verwijs naar je cv in de bijlage.
  3. Gaan dat je motivatie graag mondeling komt toelichten in een persoonlijk gesprek
  4. Eindig met een groet en je naam.

Voorbeeld slotzinnen

  • Ik verwijs u graag naar mijn CV voor een volledig overzicht van mijn werkervaring. Ik heb dat u net zo enthousiast over mij bent als ik over de functie, zodat ik langs kan komen en alles nog persoonlijk kan toelichten waarom ik geschikt ben voor deze functie en een toevoeging zal zijn bij jullie in de organisatie.
  • In de bijlage bevindt mijn cv. Hopelijk ben ik binnenkort jullie nieuwe callcentermedewerker. Laten we snel afspreken of bellen natuurlijk, zodat ik meteen mijn skills kan laten zien of horen.
  • Ik zou graag mijn motivatie en ervaring persoonlijk toelichten bij jullie op locatie of in een call. Ik neem aan het einde van de week contact met u op of daar mogelijkheid toe is.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.