Voorbeelden van verschillende motivatiebrieven

0
Leestijd: 3 minuten

Op zoek naar een motivatiebrief voor een (afstudeer)stage, business-course, traineeship of opleiding? Dan ben hier aan het juiste adres! In deze blog behandelen wij een aantal voorbeelden van verschillende motivatiebrieven.

Voorbeeld motivatiebrief: (afstudeer)stage

Voorbeeld motivatiebrief: Business-course

Voorbeeld motivatiebrief: Traineeship

Voorbeeld motivatiebrief: Opleiding

Voorbeeld motivatiebrief: (afstudeer)stage

Geachte heer/mevrouw,

Mijn naam is (naam) en ik ben (leeftijd) jaar. Momenteel volg ik de opleiding (opleiding) aan (school) en ben ik op zoek naar een stage. Via (bron) ben ik bij (naam bedrijf) terecht gekomen. Ik ben heel enthousiast over de functie (functie). Om die reden solliciteer ik met veel interesse naar een afstudeerplek om mijn scriptie te schrijven/plek om ervaring op te doen. Ik ben op zoek naar een uitdagend en interessant onderwerp om mijn scriptie over te schrijven en ik denk dat ik hiervoor bij (naam bedrijf) op het goede adres ben.

Ik zou graag bij (naam bedrijf) stage willen lopen, omdat… Het lijkt mij een leuke ervaring om mijn onderzoek te houden bij (naam bedrijf) en zo een bijdrage te leveren aan ( naam bedrijf) als bedrijf.

Tijdens mijn vorige stage(s)  bij (naam bedrijf/bedrijven)  heb ik veel ervaring opgedaan in (ervaringen) en was ik verantwoordelijk voor (verantwoordelijkheden).

Ik vind het leuk om (dingen die je leuk vindt om te leren). Verder ben Ik (eigenschappen & vaardigheden)

Ik zou graag mijn motivatie verder willen toelichten in een gesprek.

Ik kijk uit naar uw reactie!

Met vriendelijke groet,

(naam)

Nog op zoek naar een leuke (afstudeer)stage? Ga dan naar afstudeerstage.nl

Download: Motivatiebrief (afstudeer)stage

 

Voorbeeld motivatiebrief: Business-course

Beste (naam + achternaam),

(creatieve openingszin, denk aan een actueel onderwerp die bij de business-course past)

Graag zou ik mij kandidaat willen stellen voor (naam business-course). Mijn naam is (naam), Op dit moment ben ik bezig met…. Ik zou graag deel willen nemen aan de business-course omdat,  (reden dat je wilt deelnemen/relevante interesses ). Daarnaast denk ik dat (Naam bedrijf)  goed bij mij past, want (redenen).

Graag zou ik mijn motivatie verder willen toelichten in een gesprek.

Ik kijk uit naar uw reactie!

Met vriendelijke groet,

(naam)

Op zoek naar een business-course? Ga dan naar Business-courses.nl.

Download: Motivatiebrief Business-course

 

Voorbeeld motivatiebrief: Traineeship

Geachte heer/mevrouw (naam),

Mijn naam is (naam), (overige informatie over jou).

Graag zou ik mij willen voorstellen als kandidaat voor (traineeship), omdat (redenen/kenmerken die passen bij de traineeship). Ik wil dit traineeship volgen bij (naam bedrijf), omdat (redenen waarom het bedrijf bij je past).

Ik heb tijdens mijn studie al ervaring opgedaan in (ervaring). Deze ervaringen kunnen veel waarde toevoegen bij (naam bedrijf), omdat (redenen). Daarnaast  wil ik tijdens dit traineeship meer ervaring op doen in (ervaringen die je wilt op doen).

Ik zou graag mijn motivatie verder willen toelichten in een gesprek.

Ik kijk uit naar uw reactie!

Met vriendelijke groet,

(naam)

Op zoek naar nog een leuk traineeship? Ga dan naar Traineeshipsoverzicht.nl

Download: Motivatiebrief Traineeship

 

Voorbeeld motivatiebrief: Opleiding

Beste,

Toen ik voor het eerst over (naam opleiding) las werd ik meteen enthousiast! Ik wist gelijk dit is de opleiding die het best bij mij past.

(vertel waarom deze opleiding bij jouw past en eventueel ervaring)

Mijn naam is (naam), ik ben (eigenschappen en vaardigheden), deze eigenschappen komen goed van pas bij deze opleiding, omdat…

Verder vind ik het ook leuk om in mijn vrije tijd (hobby’s).

Hopelijk krijg ik de kans om te laten zien dat deze studie perfect bij mij past.

Ik kijk uit naar uw reactie!

Met vriendelijke groet,

(naam)

Download: Motivatiebrief Opleiding

Toch liever naar een ander land? Check dan deze voorbeeld motivatiebrieven:

Tips voor het schrijven van een motivatiebrief? Klik dan hier. Bij een motivatiebrief hoort natuurlijk ook een CV. Bekijk de blog “CV’s voor verschillende workfields” ter inspiratie of gebruik  dit format.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.