Hoe overleef je een selectiedag? – Vitens

0
Leestijd: 4 minuten

5 tips over wat je wél en niét moet doen

Bij veel bedrijven is het een stap in de sollicitatieprocedure: de selectiedag. Vorig jaar, toen ik ging solliciteren, had ik veel vragen tijdens de voorbereiding van zo’n dag. Welke kleren doe ik aan, hoe diepgaand lees ik me in, kan ik van tevoren al kritische vragen bedenken en hoe lang blijf ik bij de borrel?
Op dit moment ben ik trainee bij Vitens, wat betekent dat ik de selectiedag van vorig jaar heb ‘overleefd’. In deze blog schrijf ik, op basis van mijn ervaringen van vorig jaar en interviews met mijn beoordelaars, wat je vooral wél en niét moet doen.

Tip 1: Zorg voor een goede eerste indruk
De eerste indruk is erg belangrijk, dus vanaf binnenkomst wil je jezelf laten zien. Zorg dat je op tijd bent, dus neem liever een trein eerder dan dat je op het randje op tijd komt. Zoek bij binnenkomst andere mensen op en wees niet bang om (oog)contact te maken, ook met de mensen van het bedrijf. Je uitstraling is ook iets wat direct kan worden waargenomen. Probeer er energiek en gemotiveerd uit te zien; zit niet onderuitgezakt tijdens een presentatie, maar toon je interesse en reageer alert op vragen die gesteld worden.
De eerste indruk zegt vaak iets over wie je bent. Gedurende de dag laat je jezelf op veel verschillende manieren zien en er wordt vaak gekeken in hoeverre die indrukken met elkaar overeenkomen. ‘Blijf jezelf’ is een vaak gehoord cliché, maar probeer je zeker niet anders voor te doen dan je bent. Je hoeft niet het hoogste woord te hebben en op alles een antwoord te hebben. Wanneer je dit probeert terwijl je niet zo bent, zal dit later op de dag opvallen.

Tip 2: Bereid je voor en laat dat zien
Het valt direct op wanneer jij je goed hebt ingelezen. Natuurlijk hoef je niet alles tot in de details te weten, maar zorg ervoor dat je weet wat het bedrijf doet, hoe dat gedaan wordt en bijvoorbeeld waar het bedrijf actief is. Er zijn verschillende manieren waarop jouw voorbereiding op kan vallen. Het stellen van een kritische of verdiepende vraag tijdens een presentatie is er één. Wees niet bang om geen vragen te stellen en stel vooral geen vragen om alleen op te vallen. Wanneer er echter iets verteld wordt over een onderwerp waarover je gelezen hebt, is het heel goed om erover door te vragen.
Tijdens de case kan ook blijken dat je je van tevoren in het bedrijf hebt verdiept. Het kan bijvoorbeeld helpen wanneer je weet wat de uitdagingen van het bedrijf zijn, zodat je die mee kan nemen in een eventuele oplossing. Wanneer het een publiek bedrijf is, kan je misschien de belangrijkste stakeholders opzoeken. Zo zijn er genoeg manieren waarop je tijdens een case kan laten merken dat jij al wat research had gedaan.
Let wel op: je kunt ook te veel moeite doen. Het is natuurlijk goed om je in te lezen, maar wanneer je dit teveel probeert te laten zien, kan je overkomen als een betweter!

Tip 3: Let op anderen tijdens groepswerk
Zeer waarschijnlijk is een case of andere groepsopdracht een onderdeel van de selectiedag. Wanneer er in een groep gewerkt moet worden, is er een kans dat iedereen het woord wil en de leiding wil hebben. Iedereen wil zichzelf immers van zijn/haar beste kant laten zien. Echter is de leiding hebben en het meeste zeggen niet altijd het beste. Tijdens een groepsopdracht wordt er, verrassing, gekeken naar hoe jij in een groep werkt. Het is niet verkeerd om dominant te zijn, maar wanneer je enkel jouw ideeën er doorheen drukt en niet luistert naar anderen, wordt dit over het algemeen niet als iets positiefs gezien. Het is dus goed om je mening te geven, maar geef anderen ook de ruimte.
Het is belangrijk om je aan te kunnen passen aan de groep. Wanneer er bijvoorbeeld één iemand weinig zegt, is het goed om diegene vragen te stellen en erbij te betrekken. Het kan ook gebeuren dat iedereen zijn/haar idee wilt realiseren en er geen overeenstemming komt. Op zo’n moment val je op wanneer jij de regie pakt, overeenkomsten probeert te vinden en taken verdeeld. Probeer hierbij wel naar iedereen te blijven luisteren en check of iedereen, of de meesten het ermee eens zijn. Het is ook erg sterk wanneer jij je mening uitdraagt, maar die aan kunt passen op basis van argumenten van anderen. Dit laat zien dat jij flexibel bent en streeft naar het beste resultaat.

Tip 4: Kleed je netjes, maar ook comfortabel
Een pantalon of spijkerbroek? Met of zonder jasje? Grote kans dat je even twijfelt over wat je aantrekt. Het is natuurlijk belangrijk dat je je aan de dresscode houdt, maar als die er niet is, moet je het beslissen op basis van je eigen indruk van het bedrijf. Met een pantalon of nette rok en een blouse zit je bijna altijd goed, maar bij sommige bedrijven kan je ook prima een donkere spijkerbroek aan. Het ligt er dus echt aan bij wat voor soort bedrijf je solliciteert. Wellicht ken je iemand die er werkt waaraan je kan vragen hoe werknemers over het algemeen gekleed zijn. Als je echt twijfelt, kan je altijd een mail sturen en vragen naar de dresscode.
Wat je ook aantrekt, het is erg belangrijk dat jij je er goed in voelt. Is je pak te groot of zit je blouse net te strak, dan is de kans groot dat je daar gedurende de dag mee bezig bent. De juiste kleding zorgt ervoor dat je er verzorgd uitziet en geeft je zelfvertrouwen, wat beide positief opvalt.

Tip 5: Ga niet direct weg bij de borrel
Meestal wordt de dag afgesloten met een borrel. Wees je er van bewust dat dit nog steeds een deel van de dag is en er dus ook tijdens de borrel er op je gelet wordt. Hoewel het vaak niet doorslaggevend is, kan je de indruk die je gedurende de dag hebt gegeven, nog even bevestigen. Daarnaast kan je ook negatief opvallen, wanneer je bijvoorbeeld te veel alcohol drinkt en te lang blijft hangen. Hou het dus bij 1 of 2 (alcoholische) drankjes en probeer niet als laatste weg te gaan.
Aan de andere kant is het ook niet handig om direct weg te gaan. Het kan overkomen alsof je de dag niet leuk vond of geen interesse hebt in het bedrijf. Mocht dat zo zijn en je wilt niet verder de sollicitatieprocedure in, is het wat minder erg. Mocht je echter graag bij het bedrijf aan de slag gaan, is het dus beter om nog even iets langer te blijven! Wanneer de eerste paar naar huis zijn, kan je veilig vertrekken.
Vergeet niet dat het daarnaast ook nog een kans is om je laatste vragen te stellen. Tijdens de dag beoordeelt het bedrijf jou, maar jij moet ook bepalen of je het bedrijf een interessante werkgever vindt!

Mijn ervaringen zijn gebaseerd op de selectiedag bij Vitens. Ben je op zoek naar een traineeship die je zelf kan vormgeven?

Vitens Traineeship

 

Deel dit bericht

Comments are closed.