Als Auditor aan de slag in het buitenland | KPMG

0
Leestijd: 2 minuten

Hasan werkt als Auditor binnen de Financial Services (FS) controlepraktijk. Onlangs is hij verhuisd naar Londen om daar te werken op het KPMG kantoor. Maandelijks deelt hij zijn ervaringen met werken en leven in het buitenland. Hij laat zien wat allemaal mogelijk is bij een internationaal bedrijf.

Begin als auditor

Mijn loopbaan bij KPMG begon op maandag 4 februari 2013. Samen met enthousiaste medestudenten van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) heb ik mijn scriptie geschreven bij KPMG in Amstelveen op de afdeling Financial Services (FS). Na het afronden van mijn master aan de RuG ben ik op 2 september 2013 gestart als trainee in de FS controlepraktijk. FS houdt zich bezig met de accountantscontrole van onder andere banken, verzekeraars, leasemaatschappijen en pensioenfondsen. Vanaf het begin heb ik mij gespecialiseerd in de controle van banken en leasemaatschappijen. Zo ging mijn bachelorscriptie over financiële instrumenten en mijn masterscriptie over behandeling van fiscale verliezen voor het eigen vermogen van  banken. Vanaf dat moment wist ik het: ik wil mij specialiseren in de controle van banken en de verslaggeving van complexe financiële instrumenten.

Bye Amsterdam, Hello London!

Zes jaar later ben ik begonnen met mijn volgende avontuur (KPMG Londen, here I am!). De komende twee jaar vervul ik de functie van manager in het team dat de controle van de investment bank uitvoert. Het gaat hier om een grote investment bank waar complexe financiële instrumenten en transacties worden verwerkt, zoals derivaten en gestructureerde leningen.

Het is een droom die uitkomt om in ‘the City’ werkzaam te zijn en onderdeel uit te mogen maken van een team dat de controle uitvoert bij één van de grootste banken van het Verenigd Koninkrijk (VK). Deze bank is zodanig groot en heeft zodanig belang in het wereldwijde financiële systeem dat het is aangemerkt als één van de wereldwijde systeembanken. In deze lijst komt slechts één Nederlandse bank voor.

Eerste weken

Mijn eerste weken in Londen stonden in het teken van het vinden van een woning, het openen van een bankrekening, inschrijven bij een huisarts en heel veel trainingen. Om mijn kennis als auditor bij te spijkeren en kwaliteit hoog te houden, volg ik allerlei trainingen. Dit is bijvoorbeeld gericht op de regels en richtlijnen in het VK. Brexit heeft ook mij bezig gehouden in mijn eerste weken. Gelukkig is er voorlopig meer duidelijkheid – er komt opnieuw uitstel. In mijn volgende blog deel ik met jullie mooie momenten uit mijn Brexit ervaring. Naast de investment bank verricht de bank ook dienstverlening als kredietverstrekkingen betaal- en spaarproducten aan particulieren en financiering van zakelijke klanten. Een bank van deze omvang kent zijn weergave niet in Nederland. Ik werk daarnaast de komende twee jaar samen met de beste vaktechnische mensen binnen KPMG. Het hoofdkantoor van het vaktechnisch bureau van KPMG is immers gevestigd in het kantoor waar ik nu werkzaam ben.

Volg mijn verhalen!

Lees hier de tweede blog van Hasan, waarin hij onder andere vertelt over hoe zijn huizenjacht is gegaan en hoe hij nieuwe mensen heeftleren kennen. En uiteraard ook zijn ervaringen met werken op het KPMG kantoor in Londen.

Deel dit bericht

Comments are closed.