De digitale LEAN training door de ogen van Kim

0
Leestijd: 2 minuten

Als trainee van het Talent Program krijg je samen met je team een hele scala aan trainingen! Team 22 had hun Lean training van 12Mprove online en Kim schreef hier een blog over! Benieuwd naar haar ervaring en key take away? Lees dan verder!  

Lean on me 

Eén van de dingen waar ik altijd enorm naar uit kijk zijn de trainingen met mijn team. Niet alleen is het leren van iets nieuws (of over hetgeen dat er al is😉) super waardevol en leuk. Wat die trainingen helemaal fantastisch maakt is het samen zijn met mijn gezellige teamgenootjes. Na bijna een jaar met elkaar team 22 te zijn, kan ik de grappen en opmerkingen van elk individuele teamgenoot wel dromen. Er was dan ook enige teleurstelling te bespeuren toen ons werd verteld dat de aanstaande Lean training tot een digitale versie werd omgedoopt. Maar met frisse zin en niet helemaal wetend wat te verwachten van de digitale variant begonnen we aan de Lean 2-daagse. Nou, we hebben het allemaal zonder kleerscheuren én met een heus diploma doorstaan. Wat zeg ik, het was zeer geslaagd.
Mijn grootste key take away
Lean is leuker dan ik dacht! Laat je niet afleiden door termen als ‘werkvloeren’, ‘doenken’ (denkend doen) en “Go See, Ask Why”. Want naast de soms open deuren staan toch ook kasten gevuld met toffe inhoud en praktische handigheidjes. Worden medewerkers door het streven naar efficiëntie, effectiviteit en zo min mogelijk verspillingen niet allemaal een groepje robots? Nee! Is er dan nog wel ruimte voor de creatieve geest? Ja! Juist! Door verspillingen en gekke controles te verhelpen ontstaat juist méér ruimte voor de wezenlijke zaken. Go Lean!
Een digitale verassing 
Ik houd niet zo van verstopt achter een beeldscherm zitten. Soms weet ik een gehele dag niet waar mijn telefoon uithangt (nee dat is niet handig, maar even ter illustratie). Ik was daarom benieuwd hoe 2 trainingsdagen online me zouden bevallen. Conclusie: ook online kan je het uiterst gezellig met elkaar hebben en kan je super goed opdrachten doen samen. Eén voorwaarde: je hebt de geheimzinnige break-out rooms van Zoom nodig. Het niet weten met wie je nu weer in een groepje beland zorgt voor telkens weer een ‘Hé wat leuk jij ook hier’ moment. Het heeft daarin wat weg van een professionele chatroulette.

 

Lees hier meer Young Colfield verhalen

 

Deel dit bericht

Comments are closed.