Visie op leiderschap in deze tijd van Corona

0
Leestijd: 2 minuten

Vertrouwen en Angst, Visie en Euro’s

Het is donderdagavond, 17 april. Met de vier aandeelhouders van Young Colfield, zitten we ieder aan een hoek van een grote tafel op de veilige 1,5 meter afstand. Na wat geklets over deze bijzondere tijd en hoe het allemaal gaat binnen onze organisatie gaan we in gesprek met elkaar over de volgende vraag:

“Wat is jouw visie op leiderschap in deze tijd van Corona?”
We doen dit op de volgende manier: om de beurt spreekt ieder 5 minuten (met een wekkertje!), zonder dat de anderen reageren. Na deze vijf minuten reageert iedereen kort op de spreker. Deze vorm maakt dat je een heel ander gesprek voert met elkaar. Als spreker maak je je eigen gedachten af en kom je vaak tot een diepere laag: vijf minuten is best lang voor een monoloog. Als luisteraar kun je je aandacht volledig focussen op luisteren (in plaats van reageren) en zo krijg je echt een inkijkje in de gedachtegang van de ander. Een aanrader!
Komende tijd delen we dit hardop denken van Réal, Els, Piter Jan en Anne met jou. Overpeinzingen over wat leiderschap is, voor onszelf, voor Young Colfield en wat deze tijd daarin losmaakt en betekent.
Het is mooi om te merken dat wij vier heel verschillende mensen zijn. We kunnen met recht spreken van een complementair team. Ieder brengt zo zijn of haar eigen kwaliteiten, kleur en visie. Dat schuurt soms, en dat maakt het interessant. Tegelijkertijd is er ook toch altijd weer die rode draad, een gezamenlijk dieper weten, de onderstroom, waarop we elkaar zonder enige moeite kunnen vinden. Wij geloven namelijk allemaal dat we met zelfbewustzijn de wereld in beweging brengen. Dus wanneer we, los van elkaar, op intuïtie besluiten nemen, kloppen dingen en vallen ze in elkaar.
Ben je getriggerd door wat je leest of wil je jouw visie met ons delen? Neem contact op!
Benieuwd naar de visies van onze vier partners? Lees de verhalen van: RéalElsPiter Jan en Anne
Deel dit bericht

Comments are closed.