Ervaringen als stagiair bij Ahold Delhaize

0
Leestijd: 2 minuten

Hoi! Mijn naam is Simone Vreeburg, ik ben 24 jaar en werk sinds juli als stagiaire Merchandising & Sourcing bij Albert Heijn. Toen ik begin 2020 aan het zoeken was naar een leuke stage, kwam ik via een career day op de Wageningen Universiteit terecht bij Ahold Delhaize. Hier kwam ik meer te weten over het bedrijf en de stagemogelijkheden, en ik was meteen enthousiast! Tijdens een matchingday had ik drie leuke gesprekken, en ben ik gematcht aan het team Maaltijdtoevoegingen. Na wat inwerkdagen mocht ik meteen aan de slag met veel eigen verantwoordelijkheden. Ik studeer zelf consumentenwetenschappen, en het leuke aan deze stage vind ik dat je echt van alles meekrijgt, vanaf het inkopen tot aan hoe de producten in de schappen komen te liggen. Je ziet hoe bepaalde tactische beslissingen worden gemaakt en draagt hier gedurende de stage zelfs ook steeds meer aan bij.

Ik ben van A tot Z betrokken bij de ontwikkeling van de huismerk producten. Ik behoud contact met de leveranciers, organiseer de testsessies op kantoor en vanuit huis, en help met het voorbereiden van de onderhandelingen. Voor te bereiden producten mogen we interne producttesten op kantoor doen, waarbij ik regelmatig naast proeven ook een handje mag helpen in de keuken. Daarnaast bevat mijn werkweek vele Teamscalls met collega’s waarin belangrijke zaken besproken worden, maar vooral ook heel hard gelachen wordt. Ook zijn er bij Albert Heijn op gebied van duurzaamheid verschillende initiatieven, zo werk ik bijvoorbeeld aan het doorvoeren van verpakkingsreducties. Ik ben als stagiair ook verantwoordelijk voor het in de gaten houden van de concurrerende retailers middels een concurrentie analyse.

Ik ervaar Albert Heijn echt als een leuke dynamische werkomgeving, zelfs vanuit huis. Geen dag is hetzelfde en er valt altijd wel iets uit te zoeken of op te lossen. Om contact te houden met collega’s  probeer ik regelmatig een belletje in te schieten met iemand die ik nu niet zo vaak spreek maar met wie ik normaalgesproken op hetzelfde kantoor zou werken. Zo hou je toch een beetje een overzicht van de organisatie en maak je het thuiswerken veel gezelliger! Iedereen is mega behulpzaam en enthousiast, en je voelt je helemaal niet zo erg de stagiair als je misschien zou verwachten. Jouw input wordt gewaardeerd en er wordt dan ook regelmatig naar gevraagd. Je voelt je echt een collega en maakt 100% deel uit van het team. Ik vind het fantastisch om te zien hoe de keuzes die je met je team maakt direct terug te zien zijn in winkels door het hele land: veel tastbaarder wordt het haast niet!

Denk je er ook over om te solliciteren? Leuk! Ik zou je mee willen geven vooraf goed na te denken over waarom de specifieke stage of het specifieke veld waarbinnen je solliciteert je zo aanspreekt, wat je precies wilt gaan leren, en welke bijdrage jij persoonlijk toevoegt aan het team. Door deze vragen te beantwoorden kom je erachter welke discipline het beste bij jou past, en daarnaast is de kans groot dat in de interviews soortgelijke vragen gesteld zullen worden. Bereid ook vooral wat vragen die jij zelf wilt stellen voor. De sollicitatierondes zijn kort en de keuze volgt vrij snel daarna dus zorg ervoor dat je een gesprek afsluit zonder open eindjes.

In deze gekke tijden is het stagelopen zeker alles behalve standaard, maar daarom zeker niet minder leerzaam! Heel veel succes alvast!

Deel dit bericht

Comments are closed.