Eva vertelt over duurzaamheid bij De Bouwcampus

0
Leestijd: 2 minuten

Duurzaamheid en circulariteit komen steeds hoger op de maatschappelijke agenda te staan. Adviseur Eva Louwerenburg werkt ruim een jaar bij OchtendMensen en vertelt je in haar blog over hoe zij haar achtergrond in duurzaamheid kan inzetten in haar opdracht bij De Bouwcampus in Delft. 

Duurzaamheid

Al een tijdje was ik bezig met duurzaamheid, tijdens mijn studie maar ook daarbuiten. Na mijn afstuderen zocht ik een plek waar aandacht is voor duurzaamheid en waar ik kan bijdragen aan een duurzame ontwikkeling in de samenleving. Bij OchtendMensen heb ik die plek gevonden! 

Bouwcampus

Al snel kon ik aan de slag gaan met een duurzaam project bij De Bouwcampus. De Bouwcampus brengt marktpartijen, kennisinstituten en opdrachtgevers bij elkaar om in co-creatie te werken aan oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken in de bouwsector. Ik ben de rechterhand van de programmamanager en bezig met de vormgeving en organisatie van diverse projecten binnen het thema “Duurzaamheid in Gebouwen en Omgeving”. 

Duurzame projecten

Eén van de projecten gaat over duurzaamheid bij kazerneterreinen. We verkennen aan de hand van twee casussen. Hoe we (soms nieuwe) energietechnieken kunnen toepassen in de herontwikkeling van een kazerne. Het ander project gaat over industriële woningbouw. Woningen die in ze fabriek produceren en in componenten naar de bouwplaats vervoeren. Op deze manier kan niet alleen snel en duurzaam gebouwd worden, daarnaast is er minder (stikstof)uitstoot op de bouwlocatie. Ook wordt er efficiënter gebruikgemaakt van materialen en kan er circulair gebouwd worden. We kijken aan welke knoppen gedraaid kan worden om industriële woningbouw op te schalen en verandering teweeg te brengen.   

Rol

Mijn rol bestaat uit het uitvoeren van desk research en het opstellen van een plan van aanpak. Maar ook het meedenken over de invulling van bijeenkomsten en het organiseren en ondersteunen hiervan.  Het politieke speelveld en de vertaling van beleid naar praktijk maken deze opdracht extra interessant. Een enorm leerzame rol, waarin ik mag samenwerken met verschillende partijen en waardoor ik veel leer over duurzaamheid in de bouw! 

Wil je meer weten over hoe jij bij ons impact kunt maken OchtendMensen en jij jezelf kunt ontwikkelen? Kom dan langs bij onze wekelijkse kennismakingslunch of bij onze Inhousedag. 

Meer weten over Ochtendmensen? Lees deze blog over energiebesparing bij bedrijven.

Deel dit bericht

Comments are closed.