Reinout Tutein (24), Stagiair Category Management bij Etos

0
Leestijd: 2 minuten

Als student Commerciële Economie is het niet makkelijk om meteen te weten welke richting je daarna op wilt; er is zo veel! Een stage is heel waardevol om er achter te komen welke werkvlakken je leuk vindt. Tijdens mijn marketing stage bij Verkade leerde ik de snelle wereld van FMCG kennen. Door studiewisselingen kreeg ik de mogelijkheid om een extra stage te volgen aan de andere kant van de tafel –  als Category Management bij Etos,  in het categorieteam Care & Baby.

Vaak is Category Management tijdens je studie nog een onduidelijk begrip. Dus wat is het precies? Mijn team zorgt voor de juiste omzet met het juiste assortiment. Wij denken na over ‘welke speen gaan we opnemen in het assortiment’, maar ook over ‘welke zeep verkoopt niet goed en moeten we uit het schap halen’. Ook is een logische indeling van het schap belangrijk. De consument weet namelijk weinig van de verschillen tussen producten. Door in te delen op merk of productsoort kun je rust creëren. Ook kun je de consument helpen door communicatie te plaatsen. Met Durex ontwikkelen wij dit om de verschillen tussen de producten uit te leggen. Maar, bij Etos denken wij ook na over navigatiemateriaal bovenaan de schappen.

Bij Etos wisselen de schappen regelmatig. Zo ben ik bezig met de wisseling van Wond- en Voetverzorging. Ik ga na bij de leveranciers of zij nieuwe innovaties hebben en neem deze mee in onze beslissing. Zijn de producten interessant genoeg en gaan deze goed verkopen? Wat is de inkoop-, verkoopprijs en marge? Vervolgens stel ik een briefing op welke producten in- en uit het schap gaan. Is deze goedgekeurd? Dan kan de wijziging beginnen en worden de producten opgebouwd bij Datamanagement. Zo kan het product uiteindelijk gescand worden in de winkel. Wel zo handig!

Mijn stage kreeg een wending door het Corona virus. Ineens moest ik thuis werken. Dat is bij Ahold Delhaize heel goed geregeld – een laptop, iPhone en Microsoft Teams zorgen ervoor dat ik mijn team kan blijven ondersteunen. Het was even wennen, maar ik zie er de voordelen van in. Je leert flexibel werken en merkt dat goed communiceren meer dan ooit belangrijk is.

Wil jij ook stage lopen bij Ahold Delhaize neem dan snel een kijkje bij de Ahold Delhaize Matching days!

Ahold Delhaize Matching days
Deel dit bericht

Comments are closed.