HR stage bij Perfetti van Melle

0
Leestijd: 3 minuten

Als HRM student(e) heb je de mogelijkheid om stage te lopen bij allerlei verschillende soorten bedrijven, overal werken tenslotte mensen. Toch zijn de mensen niet overal hetzelfde, het ene bedrijf kent een hele andere cultuur dan het andere bedrijf. Tijdens mijn stage in het derde leerjaar van mijn HBO opleiding heb ik ontdekt dat mijn voorkeur uitgaat naar productiebedrijven. Binnen een productiebedrijf kom je als HR stagiair(e) in aanraking met allerlei soorten mensen en werkzaamheden, dit is nu net wat ik tof vind! Juist omdat er bijna bij ieder bedrijf wel een HR-afdeling is, is het belangrijk om te onderscheiden van andere. Lees daarom deze blog om indruk te maken tijdens je sollicitatie.

Voor mijn afstudeerstage ben ik dus op zoek gegaan naar een productiebedrijf waar ik een goed gevoel bij had. Een bedrijf dat mij als stagiair ziet staan en waar je echt een verschil kan maken zolang je zelf maar de kar trekt. Vrijheid vind ik belangrijk, maar wel met passende begeleiding. Via via hoorde ik van Perfetti Van Melle. Na opgebeld te hebben en mijn sollicitatie daarna te hebben gemaild mocht ik op gesprek komen. Het eerlijke gesprek, de fijne sfeer en de leuke werkplek waren voor mij doorslaggevend. Ik wilde hier stagelopen! Ik was dan ook erg enthousiast toen ik hoorde dat het positieve gevoel wederzijds was en dat ik aangenomen was.

Familiecultuur

Perfetti Van Melle bedenkt, maakt en verkoopt al meer dan honderd jaar het leukste en lekkerste snoep. Dit wordt gedaan door 18.000 collega’s wereldwijd. Samen zorgen zij ervoor dat jij dagelijks kunt genieten van bijvoorbeeld; Mentos (Gum), Fruittella, Klene, Look-O-Look, Chupa Chups, Smint en Frisk.In 2001 zijn het Italiaanse familiebedrijf Perfetti en het Nederlandse familiebedrijf Van Melle samengevoegd tot Perfetti Van Melle. Deze fusie zorgde ervoor dat we nu een groot internationaal bedrijf zijn dat toch nog een fijne familiecultuur kent. 

‘De deur staat altijd open’ is iets wat ik hier vaak gehoord heb tijdens mijn voorstelronde in de eerste weken van mijn stage. Iets was ook echt letterlijk zo is, je kan bij iedereen binnenlopen voor een vraag. Naast de familiecultuur zijn we natuurlijk wel een internationaal bedrijf dat winst wil behalen. Ook op dit vlak valt er genoeg te zien en horen.

‘Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw leerproces’

Binnen Perfetti Van Melle krijg je kansen genoeg, deze moet je zelf zien en aanpakken. Dit is juist hetgeen wat de stage leuk maakt als je het mij vraagt. Een dagje meekijken op een andere afdeling? Geen probleem, zolang het maar leerzaam is voor mijzelf. Een keer een nachtdienst meedraaien in de fabriek? Ook geen probleem, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden.  

Desondanks dat je veel zelf in de hand hebt krijg je goede en passende begeleiding. Elke student heeft net weer op een andere manier begeleiding nodig, hier wordt dan ook goed naar gekeken. 

Werkzaamheden

Als stagiair HR ben ik verantwoordelijk voor de stagedesk, dit wil zeggen dat ik van A tot Z verantwoordelijk ben voor alles wat er komt kijken rondom stages binnen de Benelux. Verder ben ik ook verantwoordelijk voor het uitzoeken, inschrijven en deelnemen aan employer branding evenementen. Je kunt hierbij denken aan recruitmentdagen op scholen bijvoorbeeld.

Naast de standaard werkzaamheden die horen bij mijn stage kan ik zelf nog aanpakken wat ik leuk vind, hier komt weer naar voren dat ik echt zelf verantwoordelijk ben voor wat ik wil leren.

Voor mijn opleiding schrijf ik ook een afstudeeronderzoek. Het onderwerp heb ik mogen kiezen naar eigen interesse. Dit zorgt voor extra motivatie doordat ik het thema zelf ontzettend gaaf vind.

Interesse in een stage bij Perfettie van Melle? Bekijk de mogelijkheden!

Lees meer
Deel dit bericht

Comments are closed.