Lotte Bruinink Management Trainee | Pon

0
Leestijd: 2 minuten

Ik heb ontdekt dat je soms andere wegen in moet durven slaan.

Na haar bachelor Bedrijfskunde en master in Gedragseconomie wilde Lotte Bruinink graag met concrete producten aan de slag. “Finance viel voor mij dus af. En in FMCG werk je weliswaar met tastbare producten, maar die hebben een korte houdbaarheidsdatum. Pon kende ik van de auto’s en de fietsen. Dat trok me een stuk meer aan. Na de inhousedagen was ik helemaal overtuigd, want daar merkte ik dat Pon een ondernemende, open organisatie is. Net als de trainees die ik er ontmoette!”

Over die trainees gesproken: “Dat is een heel diverse groep, want er zijn twee instroommomenten per jaar, dus er lopen er altijd zo’n 15-20 rond. Variërend van mensen met een bedrijfskundige of juridische tot een wiskundige of politieke studieachtergrond. Er wordt niet zozeer geselecteerd op je opleiding, maar op je potentie. Als Pon iets in je ziet, ben je welkom!” Die persoonlijke focus wordt ver doorgevoerd. “Na de, overigens best pittige, selectieprocedure heb ik met een talentmanager onderzocht welk type opdracht bij me zou passen. En toen begon het echte werk.”

Intensieve begeleiding

Hoewel Lotte doorlopend aan haar project werkte, was er volop ruimte voor haar ontwikkeling. “Er komt veel begeleiding bij kijken. De projectmanager stuurt op inhoud en de talentmanager ondersteunt je op meer persoonlijke thema’s; gaat het goed en zit je op de juiste plek? Bovendien kun je bij een externe coach aankloppen en heb je een mentor – een Pon-collega op een hoge positie – die je vragen kunt stellen. Verder zijn er twee trainingsweken per jaar, waarbij je met alle trainees in een hutje op de hei aan je persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van je skill-set werkt. Daarnaast heb je als trainee de beschikking over een persoonlijk trainingsbudget. Dus als je je bijvoorbeeld wilt verdiepen in een voor jou minder bekend vakgebied, kun je daarin investeren.”

Cars & Bikes

Zoals alle trainees, doorloopt Lotte drie projecten van zes maanden. Inmiddels is ze bij haar tweede opdracht aanbeland. “Nu wel auto-gerelateerd, want ik werk in Leusden waar alle Pon automerken samenkomen. Mijn afdeling ondersteunt het dealernetwerk, waarbij we streven naar continue optimalisatie. Daarbij hanteren we een lange-termijn focus. Zo onderzoeken we hoe het dealernetwerk over 15-20 jaar zal zijn ingericht.? Ik ben project lead van Cars & Bikes, waarbij we in kaart brengen hoe autodealers het beste (e-)bikes kunnen aanbieden en ze vervolgens ondersteunen bij de implementatie en uitvoering van dat businessmodel.”

Gaan. Dus.

Hoewel ze nog vol in het traineeprogramma zit, heeft Lotte haar grootste leermoment waarschijnlijk al gehad. “Wat ik in het begin best lastig vond, was wennen aan de projectrealiteit: je weet op voorhand niet exact waar je uitkomt. Ik heb geleerd om te gaan met tegenslagen en ontdekt dat je soms andere wegen in moet durven slaan. Het is net het echte leven; het loopt niet altijd zoals je denkt! Het leukste vind ik dat ik in het diepe ben gegooid. Ik heb dingen gedaan en beslist waarvan ik nog steeds versteld sta. Je krijgt als Pon-trainee veel vertrouwen. Het is van: dit is jouw project. We denken dat je het kunt. Dus ga ervoor!”

Deel dit bericht

Comments are closed.