IT audit: IT en Business in één | KPMG

0
Leestijd: 2 minuten

Frank onderzoekt IT-systemen en IT-processen bij klanten, om er vervolgens een oordeel over te vellen. Zo draagt hij bij aan de continuïteit van bedrijven.

”Kunnen de computersystemen worden gehackt, kunnen ze gemakkelijk uit de lucht gaan en zijn ze zo ingericht dat ze de medewerkers zo optimaal mogelijk ondersteunen? Dit zijn vragen die wij bij IT Audit voor klanten beantwoorden. Dat doen we door onderzoek te doen: we lichten systemen door en praten met medewerkers. We kijken niet zozeer naar de technische kant, maar vooral ook naar de processen eromheen. Daarmee zitten we letterlijk op het snijvlak van IT en business.”

Binnenkijken bij toonaangevende organisaties

“Het werken in teams, de afwisseling in het werk en de grote diversiteit aan klanten maken deze baan leuk. Ik zit zo’n zeventig procent van mijn tijd bij klanten en krijg daardoor de kans om binnen te kijken bij heel veel verschillende bedrijven. Vaak niet de minste – het voordeel van werken bij KPMG is dat je bij de grotere organisaties in Nederland komt. Ik zit bijvoorbeeld bij toonaangevende klanten in de luchtvaartsector, bij vervoermaatschappijen en ook bij organisaties in de technologiesector.”

Overal een mening over hebben

“Nog een mooi aspect aan dit werk: je mag overal een mening over hebben. Sterker nog, dat wordt van je verwacht. Want uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je bedrijven verder helpt. Dat je voorkomt dat systemen uitvallen of dat een bedrijf risico loopt vanwege een slecht ingericht systeem dat niet past bij het bedrijfsproces. Ik ben wel eens op problemen gestuit bij de migratie van het ene naar het andere systeem. Als we dat niet hadden gezien, hadden de systemen een paar dagen uit de lucht kunnen zijn waardoor medewerkers niet hadden kunnen werken. Bij klanten waarvoor we de controle doen in het kader van de jaarrekening, komen we ieder jaar terug. Het is mooi om te zien dat ze onze adviezen hebben opgevolgd en dat het bedrijf daar beter van is geworden.”

Snel doorstromen

“Na mijn studie Informatie Wetenschappen in Tilburg heb ik gewerkt als ontwikkelaar bij Capgemini. Na een jaar stapte ik over naar KPMG waar ik begon als consultant. Inmiddels ben ik manager, dat houdt in dat ik een soort meewerkend voorman ben. Samen met de consultants werk ik aan de inhoud en daarnaast waak ik over de planning, zorg voor afstemming met de klant en review onze rapportages. Je werkt altijd in een team aan de opdrachten. Mijn collega’s hebben verschillende studie-achtergronden en specialismen. Ook werken we voor opdrachten regelmatig samen met andere afdelingen binnen KPMG. Die kruisbestuiving is interessant, je leert daardoor veel van elkaar. En ik heb het geluk dat ik erg leuke collega’s heb. Je kunt snel doorstromen in functies binnen KPMG, maar als je wat meer tijd nodig hebt, krijg je daar binnen KPMG alle ruimte voor. Zo krijgt iedereen de kans om zijn eigen weg te volgen.”

Deel dit bericht

Comments are closed.